Omavalitsused peavad hakkama vajadusel tagama eesliinitöötajatele ööpäevast lastehoidu

Pärnu Postimees
Copy
Riik saatis kohalikele omavalitsustele ja lasteaedadele juhised töö ümberkorraldamiseks, et vältida nakkuse edasikandumist.
Riik saatis kohalikele omavalitsustele ja lasteaedadele juhised töö ümberkorraldamiseks, et vältida nakkuse edasikandumist. Foto: Ain Liiva

Riik saatis kohalikele omavalitsustele ja lasteaedadele juhised töö ümberkorraldamiseks, et vältida nakkuse edasikandumist.

Riigi toimimise huvides on oluline, et lasteaiad ja -hoiud oleksid avatud nii palju kui hädavajalik ja nii vähe kui võimalik. Munitsipaallasteaedade ja -hoidude lahtioleku ja töökorralduse otsustab endiselt kohalik omavalitsus ja eraasutuste puhul pidaja.

Vältimaks nakkuse edasikandumist, tuleb lasteaedade ja -hoidude töö korraldamisel arvestada piirangutega

• Mis tahes haigusnähtudega inimest ei lubata hoonesse.

• Lasteaias ei osutata huvihariduse teenust.

• Lapsevanemate ja võõraste sisenemine lasteaiahoonesse ei ole aktsepteeritud. Laste üleandmine korraldatakse väljaspool hoonet.

• Hoones viibivate inimeste kontaktide hulk hoitakse võimalikult väike.

• Rühmade vahel ei toimu liikumist ega kokkupuudet. Lasteaedade spordiruumid, saalid, ujulad ei ole ühiskasutuses.

• Lasteaias korraldatakse kõigi hoones viibijate haigusnähtude seire ja ennetusmeetmete (näiteks kätepesu, desovahendid) rakendamine.

• Lasteaia töö ümberkorraldamisel arvestatakse terviseameti soovitustega kõrgendatud riskiga töötajate (vanus, kroonilised immuunsust langetavad haigused) töö korraldamisel.

• Lasteaiahoones haigusnähtudega inimese tuvastamisel tagatakse viivitamatult tema isolatsioon ja korraldatakse olukorra lahendamine nakkuse levikut takistavalt ja terviseameti suuniste kohaselt.

Lasteaia juhatajal on õigus koostöös kohaliku omavalitsusega oma töö ümberkorraldamisel leida optimaalne lahendus, sealhulgas distantsõpe vanematele earühmadele. Eriolukorra ajaks on lasteaia juhatajal õigus täpsustada vanema vajadust lasteaiateenuse järele.

Kohalikud omavalitsused peavad vajaduse korral tagama ööpäev läbi oma haldusterritooriumil lasteaia ja -hoiu teenuse eriolukorra mõistes elutähtsal ametikohal (näiteks politseinikud, päästjad, meditsiinitöötajad) ja riigi kestlikuks toimimiseks hädavajalikel töökohtadel töötavatele vanematele (näiteks kommunaal- ja sotsiaalteenused, toiduainete tööstus, toidupood, transport).

Sellise teenuse pakkumine tuleb korraldada kõige hiljem 20. märtsiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles