Londonis elav pärnakas koroonast: Teemat taheti siin pikalt vältida (2)

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy
Pärnakas Merilin Toomra on Inglismaal elanud umbes kuus aastat. Seal omandas ta nii bakalaureuse- kui magistrikraadi. Praegu töötab ta ühes suuremas telekanalis Channel 4 montaaži- ja televisiooniassistendina.
Pärnakas Merilin Toomra on Inglismaal elanud umbes kuus aastat. Seal omandas ta nii bakalaureuse- kui magistrikraadi. Praegu töötab ta ühes suuremas telekanalis Channel 4 montaaži- ja televisiooniassistendina. Foto: Erakogu

Inglismaal Londonis elav pärnakas Merilin Toomra tõdes, et seal kandis hakati koroonakriisi tõsisemalt suhtuma alles hiljuti. Kuigi praegugi on pubid ja salongid lahti ning tänavatel liigub rahvast, teevad tuhanded tööd kodus, mõistes viiruse leviku kriitilisust. Metrood kasutab pea poole võrra vähem inimesi. “Kuid öeldakse, et liiga paljud elavad veel tavalist elu,” rääkis 27aastane pärnakas.

Toomra töötab sealses telekanalis Channel 4 montaaži- ja televisiooniassistendina. Veel eelmisel reedel pakkis ta kohvrit, kuna pidi laupäeval sõitma USAsse Los Angelesse. Kui Eesti sõbrad toonitasid Skype’is, et reis tuleb kindlasti ära jätta, oli inglastel vastupidine soovitus.

Just siis ta mõistis, kui erinevalt suhtuvad kogu maailma hõlmavasse kriisi Eesti ja Inglismaa ning eestlane ja inglane.

Kuidas teil praegu olukord on?

Õnneks on inimesed viimaks koduseks jäänud. Eelmisel nädalal oli kõik tavapärane. Olin šokis, kui kuulsin Eestist, et seal on kõik kinni.

Millal tundsite esimest korda, et probleemi võetakse seal tõsiselt? Või inimesed tundsid hirmu?

Eelmisel nädalal. Inimesed tegid siis endiselt oma igapäevaasju. Olin pikalt ainus oma ringkonnas, kes oli paanikas. Kõik töökaaslased ütlesid, et pole mõtet muretseda. Nende põhiline argument: “Meile ei tee see haigus midagi.”

Sest nad on noored?

Jah! Ei mõeldud sellele, kuidas levib see neile, kes pole noored ja terved. Meie seas on nõrgema immuunsusega inimesi. Ja sa ei tea, kui tugev sa oled. Minu töökaaslasel on astma: imestasin, kui muretu ta oli.

Aga juba siis käis mõni inimene maskiga ja ostis poest asju kokku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles