Osa elanikke eirab mänguväljakutele mineku keeldu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Koroonaviiruse leviku tõttu on välijõusaalid, spordi- ja mänguväljakud 1. maini suletud.
Koroonaviiruse leviku tõttu on välijõusaalid, spordi- ja mänguväljakud 1. maini suletud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsuse korrakaitseteenistuse ametnike reedel ja laupäeval tehtud kontrollkäigud näitasid, et hoolimata avalike välijõusaalide, mängu- ja spordiväljakute sulgemisest ja inimeste vahelise distantsi hoidmise nõudest kiputakse neid reegleid eirama.

“Kuigi pea 80-l linnale kuuluval spordi- ja mänguväljakul on üleval eesti- ja venekeelsed sildid, mis ütlevad, et rajatis on koroonaviiruse leviku tõttu 1. maini suletud, minnakse staadionile palli mängima või mänguväljakule kiikuma,” vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Anu Villmann.

Sulgemissilt tähistab avaliku välijõusaali, spordi- ja mänguväljaku täielikku kasutuskeeldu ja siin ei ole vahet, kas mängima või turnima minnakse üksi või pereliikmega.

Villmanni sõnade kohaselt eiratakse eriti sageli seda keeldu just koolistaadionidel, näiteks Tammsaare kooli aiaga piiratud palliplatsil, Koidula gümnaasiumi ja Ülejõe põhikooli staadionil ja Lastestaadionil, kus korrakaitseametnikel tuli möödunud nädalavahetusel palli mängivatele lastele korduvalt selgitustööd teha ja paluda neil lahkuda.

Munamäe rulapargiski sõitis rulatajaid ja rattureid, ehkki pargis on üleval sulgemissilt ja ala on lindiga piiratud.

Villamanni teatel on paljud kodanikud pöördunud linnavalitsuse poole ja tundnud huvi, kas spordiväljakute sulgemine puudutab  kettagolfiväljakuidki, mida Pärnu linna territooriumil leidub mitu.

Korrakaitseteenistuse selgituse kohaselt tuleb kettagolfirajale minnes samuti juhinduda eriolukorra valitsuskomisjoni kehtestatud “2+2” põhimõttest ehk avalikus kohas tohib koos olla kaks inimest ja kaaskodanikega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist distantsi. See piirang ei kehti ainult peredele ega inimestele, kes täidavad avalikke ülesandeid.

Kuna Pärnule ei kuulu ühtegi kettagolfiväljakut (kuigi mõni neist asub osaliselt või täielikult linnamaal), ei saa linn Villmanni teatel neid spordiplatse sulgeda, küll aga kontrollida seal piirangutest kinnipidamist.

Eriolukorra tõttu jätkab korrakaitseteenistus avalike välijõusaalide, spordi- ja mänguväljakute ja avaliku linnaruumi kontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles