Tallinna maantee ristmikul läheb peagi asfaltimiseks

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Tuleval nädalal hakatakse Tallinna maantee ristmikku asfaltima.
Tuleval nädalal hakatakse Tallinna maantee ristmikku asfaltima. Foto: Erakogu

Tuleva nädala kolmapäeval ja neljapäeval hakatakse Pärnus Tallinna maantee, Jannseni ja Rääma tänava ristmikku ning seda ümbritsevaid tänavaid asfaltima. Tööde ajal pole võimalik igas suunas ristmikku ületada.

Asfaltimine algab kolmapäeval, 22. aprillil kell 17.30 ja kestab neljapäeval, 23. aprillil kella 7.30ni. Seejärel tehakse töödes paus ja asfalditakse ülejäänud osa neljapäeval, 23. aprillil kella 17.30st kuni reedel, 24. aprillil kella 7.30ni.

“Asfaldi jahtumiseks on vaja aega, järgmisel päeval tuleb asfalteeritud lõikudele liiklus peale lasta. Kell 17.30 peaks enamik inimesi juba kodus olema,” selgitas linnavalitsuse liiklusspetsialist Toomas Tammela valitud kellaaegu.

Kolmapäeval asfalditakse Jannseni tänav Uus-Sauga tänava ristmikust Tallinna maantee ristmikuni täies ulatuses ja Tallinna maantee linna siseneva sõidusuuna pool Suur-Jõekalda tänavast Noorte väljakuni. Liikluseks on avatud linnast väljuva suunaga teepool. Jannseni tänav on suletud, kesklinnast või Rääma tänavalt tulijad saavad ümbersõiduks kasutada Tallinna maanteed, Rohu ja Jaani tänavat, Vana-Pärnu poolt tulijad Jaani ja Rohu tänavat.

Ümbersõit kolmapäeva õhtust kuni neljapäeva hommikuni.
Ümbersõit kolmapäeva õhtust kuni neljapäeva hommikuni. Foto: Kuvatõmmis

Neljapäeva õhtul hakatakse asfaltima Tallinna maantee linnast väljuva sõidusuuna teeosa ja Rääma tänava lõiku, mis ulatub ristumiskohast Aru tänavani. Liiklus suunatakse eelmisel ööl asfalditud teeosale, mis on linna siseneva sõidusuunaga. Rääma tänavale ei ole võimalik pöörata ega ka Jannseni tänavalt Rääma tänavale sõita ja vastupidi. Rääma tänavalt tulijad saavad ümbersõiduks kasutada Rääma, Kaevu ja Oja tänavat ning Tallinna maanteed, Rääma tänavale sõitjad samu tänavaid vastupidises järjekorras.

Ümbersõit neljapäeva õhtust kuni reede hommikuni.
Ümbersõit neljapäeva õhtust kuni reede hommikuni. Foto: Kuvatõmmis

Ajal, mil Jannseni tänavat koos linna siseneva Tallinna maantee poolega asfalditakse, sõidavad Vana-Pärnu suuna liinibussid Tallinna maantee, Lille, Rõugu, Uus-Sauga ja Jannseni tänava kaudu, kusjuures bussid peatuvad Tallinna maanteel silla juures asuvas peatuses ja pärast ringi tegemist ajutises peatuses Jannseni tänaval pärast Uus-Sauga tänava ristmikku. Liinibussid 6 ja 12 sõidavad Tallinna maantee, Lille, Rõugu ja Uus-Sauga tänava kaudu, kusjuures ühissõidukid peatuvad Tallinna maanteel silla juures asuvas peatuses ja Linda peatus jääb ära. Liinil number 5 jäävad sel ajal ära väljumised Bussijaamast kell 18.26, 19.26, 20.26, 21.26 ja järgmisel hommikul kell 6.26 ning Vana-Pärnust kell 18.14, 19.14, 20.14, 21.14 ja järgmisel hommikul kell 6.14. Ümbersõitude tõttu võivad bussid kuni viis minutit hilineda.

Ajal, mil asfalditakse Rääma tänavat koos linnast väljuva Tallinna maantee poolega, sõidavad Oja tänavale suunduvad bussid Lille, Rohelise ja Oja tänava kaudu. Liinibussidel 14 ja 20 praegusega võrreldes peatuskohad ei muutu.

Pärast asfalditööde lõppu ja liikluse avamist taastub kõigil bussidel tavapärane sõiduplaan. Jannseni tänava peatus pannakse tagasi vanale kohale, taastatakse ka Ilvese ja Roheline peatus. Üksikasjalikum info busside sõitmise kohta avaldatakse Pärnumaa ühistranspordikeskuse kodulehel.

Kui ilm ei võimalda ristmikku asfaltida, lükkub kavandatu päeva võrra edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles