Reiu–Raeküla suusaraja üle algas hankevaidlus

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Vaide esitamine tähendab seda, et Reiu-Raeküla suusaraja ehitamise tööd jäävad venima. Hanketulemusi saab vaidlustada eri kohtuastmetes riigikohtuni välja, nii ei saa ennustada, kui kaua vaidlus kestab.
Vaide esitamine tähendab seda, et Reiu-Raeküla suusaraja ehitamise tööd jäävad venima. Hanketulemusi saab vaidlustada eri kohtuastmetes riigikohtuni välja, nii ei saa ennustada, kui kaua vaidlus kestab. Foto: Ardi Truija

Aprilli alguses kirjutas Pärnu Postimees, et ReiuRaeküla terviseradadele loodavat kunstlumega suusarada hakkavad ehitama kohalikud ettevõtjad. Nagu suurte hangete korral kipub juhtuma, vaidlustati seekordki tulemus.

Pärnu linnavalitsus otsustas aprilli alguses, et avatud menetlusega riigihanke “Reiu–Raeküla valgustatud kunstlumeraja ehitamine” võitis osaühingute Omatec ja ValiceCar ühispakkumus maksumusega ligemale 236 000 eurot käibeta.

Tasub märkimist, et nende madalaima hinnaga tehtud pakkumine oli enam kui kümme protsenti odavam järgmisest ja üle viiendiku odavam kui pakkumused keskmiselt. Pakkujad põhjendasid soodsat hinda asjaoludega, et Omatec ja ValiceCar on juba ehitanud samaväärse tehislume tootmise süsteemi Jõulumäe tervisespordikeskusse. Sealt saadud kogemuste põhjal on nad enda sõnutsi välja töötanud säästlikud töövõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles