Lauri Läänemets: Tootsi tuulepark toetuseta jätta tuleb tarbijale soodsam

BNS
Copy
Tootsi Suursoo, kuhu peaks tulema 2016. aasta lõpust kohtuvaidlusi põhjustanud Tootsi tuulepark.
Tootsi Suursoo, kuhu peaks tulema 2016. aasta lõpust kohtuvaidlusi põhjustanud Tootsi tuulepark. Foto: Mailiis Ollino

Kui Eesti Energia loobub valmiva Tootsi tuulepargi puhul taastuvenergiatasust, tuleb tarbijatel maksta 12 aasta jooksul kokku 288 miljonit eurot vähem, nii leiab riigikogu sotside (SDE) fraktsiooni liige Lauri Läänemets.

Riigikogu esmaspäevase istungi päevakorras on sotsiaaldemokraatide eelnõu, mille eesmärk on hoida lõpptarbijale ära elektri hinna tõus. Eelnõus tehakse valitsusele ettepanek kohustada Eesti Energiat mitte küsima vana skeemi alusel Tootsi tuulepargi eest kõrget taastuvenergiatasu.

“Sellisel sammul oleks lähitulevikus otsene mõju inimeste elektriarvetele. Loodan väga, et riigikogu suur saal toetab meie algatust,” ütles Läänemets, kes ühtlasi on riigikogu taastuvenergia toetusrühma esimees. “Tasust loobumine mõjutab elektriarveid mitu korda enam kui hiljuti kriisimeetmena langetatud elektriaktsiis.”

Läänemetsa väitel räägib pakutud muudatuse elluviimise kasuks seegi, et juba neljandat aastat toetatakse taastuvenergia tootmist vähempakkumiste teel. “Peale selle on tuuleenergia tootmine peaaegu võimalik ka ilma toetusteta. Meie ettepanek on seega igati aus nii tarbijate kui ülejäänud elektritootjate suhtes,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles