Enamik abituriente ei lähe kergema vastupanu teed

Copy
Pärnu ühisgümnaasiumi direktori Anneli Rabbi sõnutsi tuleb nii järgmisel nädalal algavateks konsultatsioonideks kui eksamiteks varuda isikukaitsevahendeid.
Pärnu ühisgümnaasiumi direktori Anneli Rabbi sõnutsi tuleb nii järgmisel nädalal algavateks konsultatsioonideks kui eksamiteks varuda isikukaitsevahendeid. Foto: Mailiis Ollino

Sügisel gümnaasiumiõpingute lõpusirgele jõudnud abituriendid ei osanud uneski aimata, et poole aasta pärast seisab kogu maailm silmitsi täiesti uue olukorraga, kevadised küpsuseksamid muutuvad vabatahtlikuks ja nendeks tuleb valmistuda kodus distantsõppe teel.

Tulevikuplaane silmas pidades on otsustanud suurem osa Pärnumaa tänavusi gümnaasiumilõpetajaid vabaks antud eksamid siiski sooritada, aga leidub neidki, kes nädala alguseks teatasid Eesti hariduse kompetentsikeskusele Innove, et loobuvad eksamitest.

Matemaatika riigieksamit ei soorita tänavu iga neljas Pärnumaa gümnasist ehk 526st veebruaris registreeritud gümnaasiumilõpetajast on otsustanud eksami teha 393, eesti keele riigieksamile mai lõpus tuleb 513 soovijast 430.

Kõige vähem loobujaid on eesti keele teise keelena eksami puhul: 11st veebruaris registreeritud abituriendist on nimekirja jäänud kümme. Võõrkeele riigieksamit sel kevadel ei tule. Rahvusvahelisele võõrkeeleeksamile registreerunutega võtab Innove ühendust.

Innove kommunikatsiooni peaspetsialisti Mari Annuse sõnutsi tühistas üle-eestiliselt 7120 Eesti keele riigieksamile registreerunust selle sooritamise 852, matemaatikas 9003 kirjapandust 1932 ja eesti keele teise keelena 2429 registreerunust 570.

“Enim loobuti kitsa matemaatikaeksami sooritamisest: 36,7 protsenti, laiast matemaatikaeksamist loobus 8,4 protsenti registreerunutest,” märkis Annus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles