Kaitseminister Mart Laar lõpetas Toris tööpäeva

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kaitseminister Mart Laar oli eile töövisiidil Pärnumaal, alustades päeva Lääne kaitseringkonna teemalise nõupidamisega Pärnus Tammsaare puiesteel, sellel osales ka maavanem Andres Metsoja.

“Olen endale eesmärgiks seadnud kõikide kaitseringkondadega tutvumise, et selle kaudu teha selgeks, mis on olemas ja millises seisus,” ütles minister Pärnumaa väisamise kohta.

Tammsaare puiesteel sõjaväeosale kuulunud ajaloolised hooned on antud siseministeeriumi kasutusse. Kaitseministri sõnade järgi on kahe ministeeriumi ülesanded väga sarnased ja kogu tagala ja kaitseringkonna keskuse üle arupidamiseks istuvad kahe ministeeriumi esindajad ühise laua taha.

Eile vaatas Laar ühtlasi oma silmaga üle staabi- ja tagalakeskuse laod Sauga vallas Eametsa külas.

“Riigikaitset tuleb vaadata laiemalt, see ei ole ainult sõjaline pool, ja koostöö siseministeeriumiga edeneb,” tõdes Laar.

Pealinnavälise tööpäeva lõpetas kaitseminister Toris, kus Eesti sõjameeste mälestuskirikust rääkis talle selle taastajate ühenduse esimees Jüri Kask. Järgnes mõttevahetus Tori vallamajas vallavanem Mart Vaiksaare osavõtul.

“Tean taastamise arengut läbi aastate ja saan teada, millised on plaanid,” rääkis minister Tori kohtumise eel.

Eesti sõjameestele pühendatud mälestuskiriku kui sümbolhoone kohta ütles ajaloolasena tuntud kaitseminister, et selline pühapaik on ääretult oluline, sest olnut tuleb teada ja meenutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles