Avatud talude päeval teeb uksed lahti 37 Pärnumaa talu

Pärnu Postimees
Copy
Avatud talude päeval saab Pärnumaal külastada Kurgjal asuvat Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi ja veel 36 talu-maaettevõtet.
Avatud talude päeval saab Pärnumaal külastada Kurgjal asuvat Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi ja veel 36 talu-maaettevõtet. Foto: Gertrud Alatare

Tuleva nädala lõpus üle-eestilisel avatud talude päeval ootab Pärnumaal külastajaid 37 talu ja maaettevõtet.

Kuuendal teemapäeval avab pühapäeval, 19. juulil külastajatele uksed üle Eesti 282 talu, kolmveerand neist on lahti laupäeval, 18. juulilgi, nagu edastas maaeluministeerium.

Ürituse korraldamisel tuleb arvestada koroonaviiruse levimisohuga ja viirusest tulenevad piirangud kehtivad nii taludele kui ka külastajatele.

“Tuleb hoida vahet ja järgida hügieenireegleid: tagada kätepesuvõimalus või käte desinfitseerimisvahendi olemasolu,” ütles maaeluminister Arvo Aller ja kutsus uudistajaid üles oma desovahendi kaasa võtma.

Alleri sõnul peab samuti jälgima, et ruumide täitumus ei ületaks 50 protsenti ja üritusel ei viibiks korraga üle 1000 inimese, mis avatud talude päeval ei tohiks probleemiks kujuneda.

“Suurepärane uudis on see, et hoolimata vahepealsest eriolukorrast jätkuvad ettevalmistustööd avatud talude päeva toimumiseks plaanitud ajal ja sündmusest võtab osa samas suurusjärgus talusid ja maaettevõtteid kui mullu,” lausus Aller. “Viimased kuud on koroonaviiruse mõju tõttu olnud maaettevõtjatele keerulised ja eri piirangud on mõjutanud nii tootmist kui ka müüki. Avatud talude päev on muu hulgas hea võimalus pakkuda oma õues eestimaist toitu ja kaupa tuhandetele perekondadele, kes sel nädalalõpul Eesti maapiirkondi avastavad.”

Avatud talude päeva avaüritus toimub tänavu Simunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles