Pärnu linnas avab külastajatele värava kümme talu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Põhja-Pärnumaa vallas Kirikumõisa külas ootab külastajaid ­Eva-Liisa Kiis, kes on IIDA käsitöökooli ja kangakudumise muuseumi looja ja perenaine.
Põhja-Pärnumaa vallas Kirikumõisa külas ootab külastajaid ­Eva-Liisa Kiis, kes on IIDA käsitöökooli ja kangakudumise muuseumi looja ja perenaine. Foto: Urmas Luik

Tõepoolest, Pärnu linnas tutvustab avatud talude päeval külastajatele tegevust kümme talu, kus kasvatatakse liblikaid, ürte ja linde, töödeldakse omapüütud kala, peetakse ilu- ja tarbeaeda. Nende kümne hulgas on ka Eassalu-Neitsi külaselts ja Pootsi veinimõis, mis ehk talumütsi alla ei mahu, kuid annavad aimu maaettevõtluse mitmekesisusest.

Koroonapiduri järel hajutati kuuendat suve toimuv üleriigiline talude tutvustuskampaania kahele päevale, 18. ja 19. juulile, ja enne tee rataste alla võtmist tasuks teada, kas konkreetne koht hoiab ukse avali nii laupäeval kui pühapäeval. Ennast kirja andnud 280 talust üle kümnendiku ehk 35 jääb kodumaakonda. Huvi maaelu vastu kinnitab tõik, et talupidajate keskliidu ja põllumajandus-kaubanduskoja tasuta bussides pole vabu kohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles