Piltuudis Spontaanne kalapüügifestival Kesklinna silla juures

Lauri Mutso
Copy
Täna hommikul Pärnu Kesklinna silda ületanule avanes ebatavaline vaatepilt, mis meenutas võistlust või festivali, kus ligikaudu 30 paadist jahtisid kalamehed saaki.
Täna hommikul Pärnu Kesklinna silda ületanule avanes ebatavaline vaatepilt, mis meenutas võistlust või festivali, kus ligikaudu 30 paadist jahtisid kalamehed saaki. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna hommikul Pärnu Kesklinna silda ületades võis näha ebatavalist vaatepilti, mis meenutas mingit võistlust või festivali, kus ligikaudu 30 paadist jahtisid kalamehed saaki. Teist niisama palju mehi oli õnged vette heitnud kaldalt.

Nimetuks jääda soovinud vanasadama kai peal õngekorki leotanud kalamehe jutu järgi aga ei olnud seal mingisugust erilist sündmust. “Kala võtab hästi,” ütles mees ja näitas ämbris ette kolm küllaltki pirakat ahvenat. Tema naaber oli kinni püüdnud veel suurema, poolteisekilose kala.

Kalamehe sõnutsi lugesid nad isegi oma vaatluspunktist 23 paati kokku, aga et see koht asus jõekääru sisseküljel, ei avanenud sealt jõele täielikku vaadet. Tegelikult oli kalapaate jõe peal enam.

Kalamehe arvates oli suure seltskonna kokkutoomise põhjus proosalisem. “Tõenäoliselt on lihtsalt ilus ilm kõik siia toonud,” nentis kalamees muigel sui. Igatahes kestis “festival” veel tükk aega.

Pärnu jõe kaldad olid täna kalamehi tulvil.
Pärnu jõe kaldad olid täna kalamehi tulvil. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles