Kodanikupäeva aumärgile saab taas kandidaate esitada

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Siseministeerium ootab kodanikupäeva aumärgi kandidaate.
Siseministeerium ootab kodanikupäeva aumärgi kandidaate. Foto: Siseministeerium

26. novembril tähistatakse kõikidele Eesti kodanikele ja selleks pürgijatele pühendatud kodanikupäeva, mille puhul tavakohaselt jagatakse aumärke.

Siseministeerium tunnustab 1998. aastast kodanikupäeva aumärgiga tegutseja hingega, hoolivaid inimesi, kes panustavad ühiskonda. Kandidaatideks sobivad need, kes on silma paistnud kogukonnale oluliste tegemiste eestvedajatena või pühendunud vabatahtliku tööga, edendanud kodanikukasvatust ja -hoolivust.

Aumärke antakse järgmistes kategooriates:

  • ​kodanikuteadvuse väärtustamise eest ühiskonnas;
  • Eesti Vabariigi kodanikukasvatuse edendamise eest;
  • kodanikupäeva korraldamise eest;
  • vastutustundliku töö eest ühiskonnaellu panustamisel.
Andmed: siseministeerium.ee

Kandidaadi ülesseadja peab tema panust kohalikul või ühiskondlikul tasandil põhjendama. Kandidaate saavad esitada nii üksikisikud kui ka organisatsioonid siseministeeriumi kodulehel või posti teel aadressil Pikk 61, 15065 Tallinn.​

Ettepanekud vaatab läbi komisjon, kuhu kuuluvad riigiasutuste ja kodanikuühenduste esindajad. Kodanikupäeva aumärgi pälvib tänavu 15 laureaati. Eedete tegemise aeg lõpeb 27. oktoobril.

Aumärgid annab novembri lõpus pidulikul tunnustusüritusel üle rahvastikuminister.

Läinud aastal sai Pärnumaal kodanikupäeva aumärgi üks MTÜ Kihnu Mere Seltsi asutajaid Reet Laos, kelle südameasi on Kihnu saare merepärandit kaitsta, talletada ja edasi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles