Galerii Pärnumaa kaitseliitlased rivistusid õhtupimedas

Copy

Kaitseliidu Pärnumaa malev tähistas vabatahtliku organisatsiooni 102. aastapäeva eile Pärnus Iseseisvuse väljakul piduliku rivistusega, millel osalenud kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, noorkotkad ja kodutütred kadusid õhtupimedusse, sest linna peaväljak on väga napilt valgustatud.

Aga see ei rikkunud meeleolu neil, kes seisid maleva ja malevakondade lippude all ja kellele Saxoni orkestri esitatud riigihümni järel pidas tervituskõne Kaitseliidu Pärnumaa maleva Lääne maakaitseringkonna pealik kolonelleitnant Rasmus Lippur.

Kõneleja tegi ajaloolise ülevaate 11. novembrini 1918, mil noore Eesti Vabariigi kaitseks loodi relvastatud kodanike liit. Samuti rääkis ta järgnenud vabadussõjast ja tollasest varustatusest.

„Kaitseliit ja kaitsevägi on tänapäeval märksa paremini relvastatud ja varustatud, meil on plaan, kuidas Eestit kaitsta, ja selleks vajalikul tasemel välja õpetatud inimesed,” kõneles Lippur ja jätkas järgmisel nädalal algava õppusega Orkaan. „Tänavune Orkaan erineb paljus eelmistest riigis valitseva epidemioloogilise olukorra tõttu.”

Kaitseliidu Pärnumaa malev on lõppeval aastal võidelnud nähtamatu vaenlase – koroonaviirusega ja koostöö ülejäänud organisatsioonidega on sujunud hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles