Teemanädalal leidis tee restorani ligi 8000 toiduhuvilist

Copy
Teemanädala eesmärk oli elavdada Pärnu toidukultuuri ja pakkuda külalistele erilisi restoranielamusi.
Teemanädala eesmärk oli elavdada Pärnu toidukultuuri ja pakkuda külalistele erilisi restoranielamusi. Foto: Ragne Värk

Pühapäeval lõppenud Pärnu restoranide nädalal osalenud 25 söögikohta külastas kokku 7852 inimest. Sel aastal osutus populaarseimaks sihtkohaks Kreeka restoran Oregano. Septembris Eesti peakokkade ühenduse tunnustuse pälvinud söögikohta külastas teemanädala jooksul 800 inimest.

Kuuenda restoranide nädala projektijuhi Kerstin Raja hinnangul lasus ürituse korraldamise kohal palju küsimärke.

“Kevadel olime eriolukorra tõttu sunnitud oma sündmuse edasi lükkama ning ka sügisel varjutas restoranide nädalat järjest ärevamaks muutuv olukord riigis. Tundus aga, et inimestele oli sombuses Pärnu novembrikuus sellist sündmust vaja ja kõik laabus,” kinnitas Raja.

Selle aasta populaarseim restoran Oregano on küll avatud juba 2015. aastast, kuid restoranide nädalal osales esimest korda. Oregano peakokk on kreeklane Eduart Bajraktari, kelle avatud köögis valmisid kreveti-saganaki, neli tundi ahjus hautatud veiselihaga stifado ning kreemine magustoit galaktoboureko.

Teemanädala eesmärk oli elavdada Pärnu toidukultuuri ja pakkuda külalistele erilisi restoranielamusi.
Teemanädala eesmärk oli elavdada Pärnu toidukultuuri ja pakkuda külalistele erilisi restoranielamusi. Foto: Ragne Värk

Veidi vähem ehk 737 inimest külastas Valgeranna golfirestorani White Beach Golf. Populaarsuselt järgmised, vastavalt 610 ja 562ga, olid südalinnas kõrvuti asuvad MUM Cafe ja Pärnu uusim restoran Ferro.

Raja sõnul pakkus suvepealinna teemanädal toitlustusettevõtetele madalhooajal leevendust. “Restoranid on tänulikud, et inimesed neid vaatamata kõigele üles leidsid ning oma külastusega toetasid,” märkis Raja.

“Loodame, et külalised leiavad ka talvel tee Pärnusse, sest siinsed ettevõtjad näevad turvalisuse loomisel palju vaeva,” kinnitas projektijuht, lisades, et linnavalitsus on välja arendanud turvalisuse märgise, mida taotlenud ettevõtjad lubavad kinni pidada kõikidest terviseameti nõuetest.

Tagasi üles