Koolidel tuli peale õppe ümber korraldada laste toitlustamine

Copy
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi personal pakkis täna õpilastele järgmiseks nädalaks toidukotte.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi personal pakkis täna õpilastele järgmiseks nädalaks toidukotte. Foto: Erli Aasamets

Pärast valitsuse korraldust koolimajad esmaspäevast sulgeda ja ühtlasi otsustada, kas minna varem vaheajale või asuda kaugõppele, on kõik Pärnumaa koolid otsuse langetanud. Aga vähemalt niisama palju või rohkem kui õppetöö on ajugümnastikat nõudnud ülesanne, kuidas lastel järgmisel nädalal kõhud täis sööta.

Kihnu valla ainsas koolis jagati täna kooliperele üllatuseks kommipakke, söödi kringlit ja joodi glögi. On ju viimane ühine päev enne esmaspäevast algavat kaugõpet ja sellele järgnevat vaheaega.

Väikesaare kool läheb direktor Jana Ruubeli sõnutsi uuel nädalal koduõppele, kuna vaheajale pole võimalust minna. “Koolide ette pandud valik on rumal,” lausus ta. “Me ei saa puhkusele minna, sest eksamid ja õppekava tuleb teha samas mahus. See on sundolukord, lihtsam pole seeläbi õpilastel ega õpetajatel.”

Suurim probleem on Ruubeli teatel arvutitega. “Õnneks on meil võimekus anda kooli arvutid koju – vajadus nende järele on väga suur,” tõdes Kihnu kooli juht. “Kui peres on neli last, on vaja ka nelja arvutit.”

41 õpilasega Kihnu kool jagas vajaduspõhiselt välja 13 raali. “Õnneks olid meil seadmed olemas, aga koolidele pannakse väga suur vastutus,” sedastas Ruubel, kelle arvates võiksid koolipidajad ise otsustada, kuidas käituda. “Koolipidajad on vastutustundlikud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles