Teise pensionisambasse kogujate arv vähenes nädalaga viis protsenti

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Opositsiooni meeleavaldus riigikogu ees pensionisüsteemi muudatuste vastu eelmise aasta jaanuaris.
Opositsiooni meeleavaldus riigikogu ees pensionisüsteemi muudatuste vastu eelmise aasta jaanuaris. Foto: Mihkel Maripuu

Muudatus, millesse suhtusid kriitiliselt nii pangad kui opositsioonipoliitikud, on tehtud: aasta algusest sai hakata esitama avaldusi, et lahkuda teisest pensionisambast ja sinna kogutud raha välja võtta. Nüüdseks on seda teinud juba ligemale 30 000 Eesti inimest. Tahtjad saavad raha kätte septembris.

Pensionikeskuse juhatuse liikme Kristi Sisa teatel kogus Eestis teise sambasse sääste ligikaudu 765 000 inimest. Eile pärast­lõunaks ehk nädala jooksul oli teinud avalduse sambast loobuda üle 29 000 inimese: statistika kohaselt oli võrdselt mehi ja naisi, avalduse andja keskmine vanus aga 38.

Üle-eelmisel aastal uuris inimeste meelsust teisest sambast raha välja võtmise kohta Turu-uuringute aktsiaselts, mille küsitluse tulemuste kohaselt kavatses seda teha 28 protsenti teise ­samba omanikest ehk ligikaudu 215 000 inimest. See tähendab, et statistiliselt on umbes 15 protsenti sambast lahkuda lubanutest seda juba teinud.

Kes otsustamisega veel kahe vahel, neil tasuks enne mõningatele asjaoludele tähelepanu pöörata. Pealegi leidub variante raha välja võtmise ja edasi kogumise kõrval veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles