Lottemaa kuulutas välja traditsioonilise leiutamisvõistluse

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
2017. aasta konkursi võitjaks osutus “Kommipaberiavaja”.
2017. aasta konkursi võitjaks osutus “Kommipaberiavaja”. Foto: Lottemaa

Alates 1. märtsist saavad kõik Eesti lapsed panna oma loomingulisuse proovile Lottemaa leiutamisvõistlusel, mille eesmärk on sütitada leiutamiskirge, loovust ja uuendusmeelsust.

Neljandat korda toimuv võistlus on pannud leiutama üle 600 põnni ja noore. Lottemaa turundusjuhi Kaire Lergi sõnul on konkursist kujunenud aastatega tore ja populaarne traditsioon.

“Lastel on väga hea kujutlusvõime: tuleb vaid võtta julgus kokku ja endas seda külge avastada. Mul on ääretult hea meel, et igal aastal on meile esitatud niivõrd palju huvitavaid ja loomingulisi leiutisi, mis näitavad, et millegi erakordse leiutamiseks ei pea olema õppinud insener. Loodan, et leiutamisvõistluse traditsioon jääb veel kauaks kestma,” rääkis Lerg.

2018. aasta võidutöö mõõtis organismi rõõmutaset.
2018. aasta võidutöö mõõtis organismi rõõmutaset. Foto: Lottemaa

2017. aasta konkursi võitis leiutis “Kommipaberiavaja”, autorid Emili ja Mattias Kõonurm. 2018. aasta võidutöö “Rõõmumeeter” mõõtis organismi rõõmutaset, autorid Eleonora ja Gustav Juhkam. 2020. aastal pälvis esikoha leiutis “Päästa meie planeet”, mis õpetas lapsi metsa ja loodust hoidma, autor Emili Matjušenko.

Nagu tavaks saanud, ehitatakse selgi aastal võidutöö teemaparki külastajatele uudistamiseks. Leiutisi võib esitada Lottemaa kodulehel kuni 21. märtsini ning kolme parima töö autorid saavad külastada koos perega Eesti pereatraktsioone ja sõita Pärnusse spaapuhkusele.

2020. aastal pälvis esikoha leiutis, mis õpetas lapsi hoidma metsa ja loodust.
2020. aastal pälvis esikoha leiutis, mis õpetas lapsi hoidma metsa ja loodust. Foto: Lottemaa

Võistlusel tohivad osaleda kõik lapsed alates lasteaiast kuni 12. klassini, sealhulgas kutsekoolide õpilased ning huvikoolide ja -ringide lapsed. Leiutama võib asuda nii üksi kui sõbraga ja appi on lubatud võtta juhendaja, kusjuures võistlusele lubatud tööde arv ei ole piiratud: esitada tohib mitu leiutist.

31. märtsiks kuulutab žürii välja viis finalisti, kelle tööd lähevad avalikule hääletusele. Võidutöö ja kolm parimat leiutajat selguvad 15. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles