Lõppes linnasüdame arhitektuurikonkurss

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linn korraldas Keskväljaku ümbruse nüüdisajastamiseks võistluse, kuhu laekus seitse tööd.
Pärnu linn korraldas Keskväljaku ümbruse nüüdisajastamiseks võistluse, kuhu laekus seitse tööd. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Keskväljaku ja Pika tänava piirkonna arhitektuurivõistlusele laekus seitse tööd.

Reedel lõppenud konkursi eesmärk oli leida linnasüdamesse jäävale alale parim ideelahendus. Võistlusalasse jäid silla juures asuv liiklussõlm, Vaasa park ja Keskväljak koos raamatukoguesise platsiga ja Pikk tänav endaga külgnevate tänavalõikudega kuni Ringi tänava ristmikuni.

Konkursile eelnes mullu suvel avalik ideekorje, millega pärnakatelt oodati ala ümberkujundamise kohta arvamusi ja ettepanekuid.

Aprillis hindab võistlustöid Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse juhitav žürii, kuhu kuuluvad Pärnu linnaarhitekt Henri Eessalu, Eesti arhitektide liidu volitatud arhitekt-ekspert Karli Luik ja arhitekt Ülle Maiste ning Eesti maastikuarhitektide liidu volitatud maastikuarhitekt Terje Ong.

Millal 4. detsembril alanud võistluse tulemused linnapilti jõuavad, näitab Eessalu sõnutsi aeg. “Paljuski oleneb see konkreetsest lahendusest. Arvestades, et ala on suur, võiks võidulahendust ka etapikaupa ellu viia,” täpsustas linnarahitekt ja selgitas, et tinglikult on esimene järk juba uue autosilla valmimine, kuna see on võistlusala ümberkujundamise eeldus.

Arhitektuurivõistluse tulemused avalikustatakse hiljemalt 18. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles