Pildid ⟩ Prokuratuur kahtlustab pangaautomaatide rünnete puhul seost välismaise organiseeritud kuritegevusega (7)

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Marin Morari Pärnu maakohtus.
Marin Morari Pärnu maakohtus. Foto: Mailiis Ollino

Täna astusid Pärnus kohtukulli ette pangaautomaatide rünnakus süüdistatavad Moldova-Rumeenia topeltkodakondusega mehed. Kui ühe mehe kaitsja avaldas, et süüalune tunnistab end süüdi, siis teise kaitsja hinnangul ei saa süüd piisava kindlusega tõestada. Seetõttu ei olnud prokuratuur nõus süü omaks võtnuga kokkuleppele minema ja asja arutamine jätkub.

Täna loeti ette süüdistus ja prokurör tutvustas tõendeid. Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Kaido Tuulemäe jutu järgi korraldasid Ion Odagiu ja Marin Morari Eesti eri paigus eelmise aasta 20. augustist 15. septembrini kolm rahaautomaadi rünnakut. Põhjus üks: neist raha saada. Teod pandi aga toime mõneti erinevalt.

Tuulemäe kirjeldas kahte episoodi kui niinimetatud black box’i (ingl k “must kast”) tüüpi rünnakut. See on üldlevinud väljend mitte otseselt füüsilisele jõule üles ehitatud rünnakute kohta, kui pangaautomaati puuritakse esmalt auk, et selle sisemusele ligi pääseda. Seejärel ühendatakse elektroonika külge juhtmed ja laetakse sinna vastav tarkvara, saamaks kontroll pangaautomaadi üle. Siis antakse masinale käsklus raha väljastada.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles