President võtab Andrus Veerpalult teenetemärgid

Pärnu Postimees
Copy
Rahvusvaheline suusaliit teatas, et kaks aastat tagasi Seefeldis põhja suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaalis vahele jäänud kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu mõisteti viimaks süüdi. President Kersti Kaljulaid andis teada, et Veerpalult võetakse seetõttu ära kaks riiklikku teenetemärki.
Rahvusvaheline suusaliit teatas, et kaks aastat tagasi Seefeldis põhja suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaalis vahele jäänud kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu mõisteti viimaks süüdi. President Kersti Kaljulaid andis teada, et Veerpalult võetakse seetõttu ära kaks riiklikku teenetemärki. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Presidendi kantselei andis täna teada, et riigipea Kersti Kaljulaidi otsusega võetakse dopingupatuselt kunagiselt murdmaasuusatajalt ja treenerilt Andrus Veerpalult kaks riiklikku teenetemärki.

Veerpalul tuleb tagastada talle 2002. aastal antud Eesti Punase Risti I klassi ja 2006. aastal antud Valgetähe I klassi teenetemärk.

Teenetemärkide seaduse kohaselt võib president otsustada teenetemärgi ära võtta, kui inimese hilisem käitumine on olnud niivõrd vääritu, et see välistaks talle autasu andmise.

Teenetemärgi äravõtmisest teavitatakse Veerpalu kirjalikult.

Äravõetud märgid jäävad hoiule presidendi kantseleisse.

Rahvusvaheline suusaliit (FIS) andis kolmapäeval teada, et kaks aastat tagasi Seefeldis põhja suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaalis vahele jäänud kahekordne olümpiavõitja Veerpalu mõisteti viimaks süüdi.

Rahvusvaheline spordikohus (CAS) mõistis Veerpalu süüdi suures dopinguskeemis osalemises ja määras talle kaheaastase võistluskeelu, mis aegub 2023. aasta 17. märtsil. Kahekordne olümpiavõitja oli viimane politseioperatsiooni “Aadrilaskmine” käigus vahele jäänud osaline, kellele veel polnud ametlikku karistust määratud.

Otsusest ilmneb, et Veerpalu eksis 2016. aastal välja antud dopingureeglite punkti 2.9 vastu, mis tähendab dopingusüsteemis osalemist, abistamist ja asjade varjamist. Kuna otsust edasi ei kaevatud, jõustus see kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles