Tänavune “Teeme ära!” talgupäev toimub hajutatult

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Sel aastal ei ole piirangute tõttu mõistlik koguneda, mistõttu soovitatakse toimetada hajutatult. Jäädvustus "Teeme ära!" talgupäevalt 2018. aasta kevadel Vana-Pärnu pargis.
Sel aastal ei ole piirangute tõttu mõistlik koguneda, mistõttu soovitatakse toimetada hajutatult. Jäädvustus "Teeme ära!" talgupäevalt 2018. aasta kevadel Vana-Pärnu pargis. Foto: Lilli Tölp

Sel kevadel kutsub “Teeme ära!” Eesti elanikke korraldama oma talgupäev pereringis, et ohutust tagades ja kevadtöid tehes pakkuda üksteisele õlatunnet ja koostegemise rõõmu. Koroonapiirangute tõttu toimub 1. mai talgupäev hajutatud vormis.

Talgupäeva eestvedaja, Eestimaa looduse fondi (ELF) juht Tarmo Tüür ütles, et kuna talguid tavapärasel moel korraldada ei ole koroonaviiruse leviku tõttu kuidagi võimalik, toimub “Teeme ära!” 2+2-reegli kohaselt, järgides kehtivaid piiranguid.

“Innustame eestimaalasi talgupäeval ette võtma kõiki kevadisi töid ja tegemisi, mis on jõukohased teha kahekesi või pereringis: olgu need aiatööd, kodune suurpuhastus või muu tarvilik. Rajada saab oma lilleniidulapikese, putukahotelli või kompostikasti,” loetles Tüür.

Sel kevadel on tähelepanu all igaühe looduskaitsega seotud tegevus ja toidu raiskamise vähendamine. Rõhk on ohutul koostegutsemisel ja vaimsetel vitamiinidel. Nagu tavaks kujunenud, saab igaüks talgupäeval ette võtta neid töid, mis tema meelest vajavad just nüüd ärategemist.

“Teeme ära!” talgukevad saab hoo sisse aprilli lõpus ja kulmineerub mai esimesel laupäeval, 1. mail. Kodustest talgutegudest saab märku anda “Teeme ära!” veebilehel www.teemeara.ee.

“Teeme ära!” talgupäev sai tõuke 2008. aasta suurest prügikoristusest ja sellele järgnenud 2009. aasta mõttetalgutest. Alates 2010. aastast on talgute korraldamine iga aktiivse kodaniku, kogukonna ja ühenduse võimalus midagi oma elukeskkonna heaks ise ära teha.

Talgupäeva korraldavad ELF, Eesti külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles