Elektritõukerattaga tohib Kesklinna sillal senisest kiiremini sõita

Pärnu Postimees
Copy
Kui tõukeratta kasutaja jätab ratta kohta, kus see takistab liiklust või häirib kolmandaid isikuid, kohustub rattarentija tõukeratta eemaldama esimesel võimalusel.
Kui tõukeratta kasutaja jätab ratta kohta, kus see takistab liiklust või häirib kolmandaid isikuid, kohustub rattarentija tõukeratta eemaldama esimesel võimalusel. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus lubas särtsutõukerattaid rentivatel osaühingutel Bolt Operations ja Comodule Kesklinna sillal tõsta tõukerataste sõidukiirust 15 kilomeetrini tunnis.

Linnavalitsus ja ettevõtted leidsid, et varasem viiekilomeetrine tunnikiirus takistas sillal liikumist ja oli liialt aeglane. Bolt Operationsiga sõlmitud lepingus tehti muudatus, Tuule kaubamärgi all tegutseva Comodule’i lepingusse kirjutati suurem sõidukiirus sisse juba varem. “Kui probleemid tekivad, võime liikumiskiirust sillal piirata kümne kilomeetrini tunnis,” märkis linnavalitsuse ettevõtluse peaspetsialist Argo Mättas.

Linnavalitsus sõlmis Comodule’iga tõukerataste parklakohtade kasutamiseks sarnase lepingu nagu Bolt Operationsiga. Mõlemad ettevõtted tohivad linnale kuuluvaid kinnistuid kasutada tõukerataste parklatena, mille täpne suurus, arv ja asukohad alles lepitakse kokku. Kokkuleppe kohaselt on linnas selliseid kohti veerandsada. Eramaal asuvate parklatega peavad ettevõted sõlmima eraldi kokkuleppe. Rentijatel lasub kohustus tagada, et tõukerattaid ei pargita sildadel.

Tõukerataste laenutajatel lasub kohustus tagada, et rannapromenaadil ja Kesklinna sillal ei ületaks rendisõidukite tunnikiirus 15 kilomeetrit.
Tõukerataste laenutajatel lasub kohustus tagada, et rannapromenaadil ja Kesklinna sillal ei ületaks rendisõidukite tunnikiirus 15 kilomeetrit. Foto: Erakogu

Comodule maksab linnale parkimise eest 15. maist 30. septembrini 1731 eurot ja Bolt Operations maksab hooaja eest 2500 eurot.

Ettevõtted peavad tagama, et rannapromenaadil ja Kesklinna sillal ei sõidetaks renditõukeratastega üle 15 kilomeetri tunnis. Sarnane piirang kehtib Rüütli ja Supeluse tänaval 1. juunist 31. augustini.

Kui tõukeratta kasutaja jätab sõiduvahendi laenutuse lõpetamisel kohta, kus see takistab liiklust, tänavakoristust või muid heakorra- ja hooldustöid või häirib kolmandaid isikuid, kohustuvad rentijad selle eemaldama esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles