Pärnu spordikool leidis uue juhi

Kati Saagim
Copy
Maarja Tammai (nr 21) tuli sel talvel Pärnumaa seenioride meistriks suusatamises.
Maarja Tammai (nr 21) tuli sel talvel Pärnumaa seenioride meistriks suusatamises. Foto: Urmas Luik

Pärast seda kui Tiit Aasma oli tänavu märtsis pärast pea 22 aastast tööd Pärnu spordikooli direktorina lahkumisavalduse esitanud, asus linn talle asendajat otsima. Nüüdseks on valik tehtud ja kooli hakkab juhtima linnavalitsuse praegune spordinõunik Maarja Tammai.

“Maarja on spordinõunikuna näidanud, et sport on talle südamelähedane ja ta soovib panustada noorte arengusse. Spordikoolil on vaja tugevat juhti, kes on selge visiooniga, oskab näha suurt pilti ja on hea meeskonnamängija,” rääkis Pärnu abilinnapea Varje Tipp. Lisades, et Tammai esitatud spordikooli visioonis oli ambitsiooni ja tahet anda organisatsioonile uus hingamine. 

Saaremaal sündinud ja kasvanud Tammai on lõpetanud Tallinna pedagoogilise seminari noorsootöö erialal ja õpib Tallinna ülikooli haridustehnoloogia magistriõppes. Ta on töötanud nii era- kui avalikus sektoris, olles põhitöö kõrval pea kümme aastat aeroobikatreener.

Spordikoolil on vaja tugevat juhti, kes on selge visiooniga, oskab näha suurt pilti ja on hea meeskonnamängija.

Varje Tipp, Pärnu abilinnapea

“Pärnu linna sporti olen kureerinud kolm aastat. See on andnud mulle väga hea ülevaate meie linna spordielust: olen tundma õppinud spordiklubide eestvedajaid ja treenereid, algatanud ja ellu viinud projekte,” loetles Tammai.

Uues ametis soovib Tammai esmalt koostada spordikooli arengu- ja tegevuskava, luua üldettevalmistava treeningurühma sisseastujatele ja teha koostööd üldhariduskoolide ja spordiklubidega projektide “Mobiilne spordimess” ja “Sport kooli” raames.

Eriti tähtsaks peab spordikooli vastne juht lapsevanemate kaasamist, õppurite ja treenerite tunnustamist, head meeskonnatööd ja nii linna kui maakonna spordielu arendamist.

Tammai alustab tööd spordikooli juhina juunist, järgmise spordinõuniku leidmiseks kuulutatab linn välja konkursi.

Pärnu spordikool on linnavalitsuse hallatav huvikool, kus 28 juhendaja käe all treenib 883 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles