Aasta kala ei tahtnud hooaja hakul näole anda

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Hiljuti lõppenud haugipüügi keeluaja lõppemine meelitas kalavetele rohkesti kalamehi, kuid tänavuse aasta kala havi saagid pole kuuldavasti veel kiita.
Hiljuti lõppenud haugipüügi keeluaja lõppemine meelitas kalavetele rohkesti kalamehi, kuid tänavuse aasta kala havi saagid pole kuuldavasti veel kiita. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laupäevast lubatud haugipüük meelitas jõgedele ja merele hulga kalamehi. Paraku on vesi veel jahedavõitu ja kalameeste jutu järgi jäi esimene hauginoos kesiseks. Konksu otsa ujub praegu peamiselt vimba ja särge.

Pärnu kalapüügientusiasti Erkki Mäevälja sõnutsi on kalamehed haugipüügihooaja algust pikisilmi oodanud ja Pärnu jõe mõlemad kaldad oli laupäeval kalamehi tulvil, kuid kuuldud juttude järgi jäid paljud nullipoisiks.

„Vesi on haugi liikuma hakkamiseks veel liiga külm,” seletas Mäeväli, kes ise katsus laupäeval koos sõpradega haugiõnne merel ja sai seal saagiks kümmekond tänavu aasta kalaks valitud isendit. „Merelgi tuli otsida soojemaid kohti, kus haugi võiks olla.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles