Graafik ⟩ Viimase nädalaga vähenes nakatumine poole võrra (1)

Pärnu Postimees
Copy
Qvalitase koroonaviiruse proovide võtmise telk on laupäevast alates masinatehase juures parklas.
Qvalitase koroonaviiruse proovide võtmise telk on laupäevast alates masinatehase juures parklas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaale lisandus viimase ööpäevaga viis positiivset koroonaviiruse testi tulemust. Eestis kokku tehti teste 2902, neist esmaseid positiivseid oli 59 ehk kaks protsenti.

Möödunud nädal registreeriti Pärnumaal 52 nakatunut. Nädal varem aga 107.

Reedel koliti Qvalitase Pärnu koroonaviiruse proovide võtmise telk naiseranna parklast Ülejõele masinatehase parklasse. Seda tehti linnavalitsuse initsiatiivil, et hoida rannaäärne suvehooajal täies mahus avatuna.

Masinatehase parklas avatud proovivõtupunkti sissesõit on sõudebaasipoolsest otsast, kus varem oli keelumärk, mis nüüd eemaldati.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirus tuvastati 33 inimesel, kellest 22 elab Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus nakatunuid seitse, Pärnu- ja Tartumaale viis, Võrumaale neli, Hiiu-, Jõgeva-, Lääne-Viru- ja Saaremaale üks. Mujale maakondadesse ei tulnud nakkusjuhte juurde. Ühel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on riigis 176  ja esmaste positiivsete tulemuste protsent 3,9.

Ööpäevaga avati haiglates 12 COVID-19-haiguslugu, haiglaravil on 130 patsienti, kelle keskmine vanus on 67 aastat ja kellest üle 60aastased on 93 (71 protsenti).

Ööpäeva jooksul manustati 4427 vaktsiinidoosi, kaitsesüste on tehtud 470 706 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 262 619 inimesel. Üle 70aastastest on igas maakonnas vähemalt ühe doosi saanud 66 protsenti, välja arvatud Ida-Virumaal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles