Tori sild peaks lammutuseks suletama novembris

Pärnu Postimees
Copy
Tori silla remont kestab üle poole aasta.
Tori silla remont kestab üle poole aasta. Foto: Urmas Luik

Teist aastat järjest on Tori alevik sattunud mahukate ehitustööde keskmeks. Käimas on ja lisaks tulemaski palju erinevaid töid, mille tulemusel saavad objektidele tagatud vesi ja kanalisatsioon, uuendatud teed ning kõige suurema tööna valmib uus Tori sild.

„Kõik toimub korraga, sest mitu tööd on omavahel seotud, objektidega tegeleb palju eri osapooli ja see nõuab täpset planeerimist, et kõik saaks tehtud õiges järjekorras. Näiteks, et ei peaks hakkama uuel või ülejärgmisel aastal sel aastal tehtut üles kaevama, et midagi lisada," ütles majandusosakonna juhataja Jüri Puust.

Praegu käivad tema sõnutsi Toris ettevalmistustööd, mis on vajalikud kõigi planeeritud tööde edukaks lõpetamiseks. Käesoleval nädalal lõpevad ühisveevärgi- ja -kanalisatsioonitööd, mille käigus saavad kauplus COOP ja Tori sõjameeste mälestuskirik ühisvee ja -kanalisatsiooni. Peale selle paigaldatakse ratsaplatsi äärde tuletõrjeveemahutid. Tori valla tellimusel

Tori alevikus on mitmendat suve järjest teeremont.
Tori alevikus on mitmendat suve järjest teeremont. Foto: Kristo Niglas

rekonstrueeritakse Virula tänav, sealhulgas laiendatakse Tori lasteaia parkla, uuendatakse välisvalgustust kuni Metsa tänavani.

Transpordiameti tellimisel rekonstrueeritakse Torit läbiv riigimaantee lõik ja lammutatakse vana sild. Vallale edastatud info kohaselt on Tori sild suletud alates 2021. aasta novembrist kuni 2022. aasta maini. Jalakäijate pääsemiseks üle jõe ehitatakse ajutine sild, mida praegu projekteeritakse.

“Tegu on tõesti väga paljude töödega korraga ning palume elanikelt mõistvat suhtumist ja liikluskorraldusmärkide järgimist. Vältige võimalusel Torist läbisõitu ja kasutage Oore või Rakvere maanteed, et vahemaad kiiremini läbida,” selgitas Puust. Majandusosakonna juhi sõnutsi on tööd elanike jaoks küll tüütud, kuid vajalikud, ning tulevikus on keskkond sellevõrra parem ja kaunim.

Tori silla lammutamine ja ehitus läheb maksma 5,8 miljonit eurot ja Virula tänava rekonstrueerimine veidi alla 200 000 euro. Mõlemaid ehitab aktsiaselts TREF Nord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles