Kaitseliidu ülem ja politseijuht väitlevad Saardes sisekaitse teemadel

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Päevakajalistel teemadel arutlevad Kaitse­liidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi (pildil) ja politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.
Päevakajalistel teemadel arutlevad Kaitse­liidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi (pildil) ja politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher. Foto: Tairo Lutter

Homme vallutavad Kilingi-Nõmme kesklinna Saarde 20. kaitsepäevast osavõtjad. Ürituse osana asuvad sisejulgeolekuteemadel väitlema Kaitseliidu ülem ja politsei- ja piirivalveameti peadirektor.

Juubelihõngulise sündmuse perepäev algab keskpäevast, kui tutvuda ja ise proovida saab pooltsada õpetlikku tegevust näiteks päästeameti, kiirabi, vabatahtlike merepäästjate või pritsimeeste, naabrivalve, vanglateenistuse ja uurimisosa­konna Lääne teenistuse alal.

Poliitikavaatlejast ajakirjanik Toomas Sildam juhib aga õhtul suveaias algavat väitlust, kus päevakajalistel teemadel arutlevad Kaitse­liidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi (pildil) ning politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.

Pärnumaa maleva teavitusspetsialist Jaanus Mehikas ütles, et arutluse alla tulevad teemad seonduvad juba väitlejate isikust tulenevalt peamiselt sisejulgeolekuga. Nõnda võetakse kindlasti jutuks näiteks viimasel ajal Valgevene piiril toimuv ja Läti ning Leedu piiride kaitse. Samuti seegi, kas ja mida võib oodata Eesti piiril ning kuidas eri stsenaariumideks valmis olla.

Kaitseteemaline debatt algab homme kell 17 ja väitlust saab jälgida Pärnu Postimehe veebiväljaande vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles