Kahes haridustemplis algab õppeaasta kaitsesüstimisega

Pärnu Postimees
Copy
Teise kaitsesüsti kohta antakse infot vaktsineerimispunktis kohapeal.
Teise kaitsesüsti kohta antakse infot vaktsineerimispunktis kohapeal. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Pärnu haigla avab Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) ja Tartu ülikooli Pärnu kolledžis õppeaasta avaaktuse päeval vaktsineerimispunkti.

PKHKs algab esmakursuslastel õppeaasta 30. augustil ja samal päeval 11–14 toimub kooli ruumis A020 vaktsineerimine. Kaitsepoogitakse nii töötajaid, õpilasi, lapsevanemaid kui soovijaid väljastpoolt kooli. Vaktsiiniks on Pfizer ning kaitsesüsti soovijad end varem registreerima ei pea. Küll tuleb kõigil kaasa võtta isikut tõendav dokument.

Pärnu kolledži päeva- ja sessioonõppe avaaktus on 8. septembril ja samal päeval 10–16 on kolledžis auditooriumis 111 avatud kohaliku haigla vaktsineerimispunkt. Sinna on kaitsesüsti saama oodatud kolledži üliõpilased ja töötajad. Vaktsineerimine toimub eelregistreerimiseta, vaktsiiniks Pfizer.

Teise kaitsesüsti kohta antakse infot vaktsineerimispunktis kohapeal.

Teeme omalt poolt kõik, et koolipere püsiks kaitstud ja terve.

Riina Müürsepp, PKHK direktor

Nii kutsehariduskeskus kui kolledž julgustavad oma õppureid, tudengeid ja töötajaid vaktsineerima.

“Kõige efektiivsem viis koolide avatuna hoidmiseks on koolipere vaktsineerimine. Tahame selle kõigile oma kooli õpilastele ja töötajatele võimalikult mugavaks teha ja püüda vaktsineerima kutsuda ka õpilaste lähedasi ja sõpru,” kinnitas PKHK direktor Riina Müürsepp. “Teeme omalt poolt kõik, et koolipere püsiks kaitstud ja terve.”

TÜ Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa rõhutas, et tänu teadlaste tööle ja tõhusatele vaktsiinidele on maailmast kadunud rõuged ja haruldaseks jäänud inimesi massiliselt sandistanud lastehalvatus, leetrid ja muud tõved. “Koroona on üks järgmine ohtlik haigus, mille vastu on sel moel ravim leitud. Siin on Tartu ülikool oma töötajate ligemale 90 protsendi vaktsineeritutega ühiskonnale eeskujuks,” märkis Raagmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles