Varisenud maja kallal askeldavad lammutajad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta alguses Pärnu kesklinnas Kuninga tänaval varisenud majas askeldavad lammutajad.
Aasta alguses Pärnu kesklinnas Kuninga tänaval varisenud majas askeldavad lammutajad. Foto: Ants Liigus

Aasta alguses Pärnu kesklinnas Kuninga ja Pühavaimu tänava nurgal osaliselt varisenud kunagise aidahoone rusudes askeldavad töömehed, kes varisemisohtlikuks tunnistatud maja maha lammutavad.

Pärnu vanalinna ja kuurordi kaitsealas asuv Kuninga 21 hoone sai Pärnu linnavalitsusest lammutusloa päev pärast maja osalist varisemist Pühavaimu tänavale.

Hoone omanik Irina Kolmkant oli varemgi linnalt tühjana seisva ehitise lammutamisõigust palunud, kuid seda ta ei saanud.

Pärnu vanalinna ja kuurordi kaitsealas asuv endine aidahoone üksikobjektina muinsuskaitse all ei ole, kuid muinsuskaitseamet tundis hoone kaitse alla võtmise vastu huvi. Ehitustehniline ekspertiis tunnistas sademeid läbi laskva katusega maja puitkonstruktsioonid aga sedavõrd pehkinuks, et muinsuskaitseinspektorid soostusid lammutamisega.

Muinsuskaitse soovib siiski, et lammutamise käigus säilitatakse maja vanad keldriruumid.

Tänavu 3. jaanuaril osaliselt tänavale varisenud maja on seisnud tühjalt 2006. aastast ja elanud selle aja jooksul üle väiksema tulekahju, mille tekitasid majja pääsenud kodutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles