Pärnumaalt pärit loodusajakirjanik sai tunnustuse osaliseks

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Kristel Vilbaste.
Kristel Vilbaste. Foto: Andres G. Adamson

Pärnumaalt Kilingi-Nõmmest pärit looduslugude ja -raamatute autor Kristel Vilbaste pälvis tehtud töö eest auhinna Hea Sõna.

Eesti naistoimetajate ühenduse Hea sõna auhinnaga tunnustatakse nii sisult kui vormilt hea, täpse ja südamest tuleva sõnaga silma paistnud ajakirjanikku.

Tartu ülikooli bioloogi-geneetiku haridusega Vilbaste on kolmkümmend aastat tegutsenud ajakirjanikuna, võtnud sõna raadios ja teles ning kirjutanud stsenaariume. Peale selle on ta koostanud ja toimetanud üle 15 loodusteemalise raamatu ning tegev mitmes Eesti ja rahvusvahelises keskkonnaorganisatsioonis.

“Ma pean oma elu ülesandeks võtta alati sõna looduse kaitsel. Vahel on need sõnavõtud üliemotsionaalsed, aga loodus ongi nii eriline ja ma tunnen, et need sõnad ei tule minult endalt, vaid puudelt, metsalt, huntidelt ja kotkastelt – kõigilt, kes vajavad abi ja kaitset inimeste rahaahnuse eest,” ütles Vilbaste.

Naistoimetajate ühendus andis auhinna välja juba 15. korda.

Varasemad laureaadid on Margit Kilumets, Madis Jürgen, Hille Karm, Margus Saar, Jelena Skulskaja, Kaja Kärner, Tiina Jaakson, Gaute Kivistik, Piret Kriivan, Toivo Tänavsuu, Rainer Kerge, Rain Kooli, Joonas Hellerma ja Eve Rohtla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles