Osal koolidest tuleb õpilaste koroonatestideks leida raha oma eelarvest

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Vaktsineerimata ja koroonahaigust põdemata õpilaste kiirtestimine koolides jätkub esialgu veebruarini.
 
Vaktsineerimata ja koroonahaigust põdemata õpilaste kiirtestimine koolides jätkub esialgu veebruarini.  Foto: Marko Saarm

Novembris alustatud kiirtestimine on koolides edenenud erineva tempoga ja kõige innukamates haridustemplites on testivaru kahanenud kiiremini, kui haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) tabelid ette nägid. Koroonaviiruse suhtes testimist tuleb aga jätkata veel mitu kuud.

Pärnu linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare sõnutsi on neil värskeim info koolide lõikes möödunud reedese seisuga. “See koosneb koolidest ministeeriumile saadetud arvudest, kui palju mingis koolis teste alles ja puudu on. “Puudu” arv on iga kooli enda hinnang. Me ei tea, millist ajavahemikku iga kool silmas pidas," selgitas Roosaar.

Pärnu 20 koolist oli teste puudu üheksas, kokku 4535 testi. Praeguseks võivad arvud olla muutunud, sest osa koole on linnavalitsusest õpetajate jaoks mõeldud teste saanud ja neid õpilaste testimiseks kasutanud ning osa võib-olla teste ise juurde ostnud. “Uuemat seisu, kui palju mingis koolis teste vaja oleks või kui palju neid tänaseks alles on, meil ei ole,” täpsustas linna esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles