Püroriistad prügisse visanud paugutajad andsid päästjatele tööd

Pärnu Postimees
Copy
Samuti nagu konisid või ahjutuhka ei tohiks kasutatud ilutulestikupatareisidki visata prügikasti, sest need võivad seal hiljem süttida.
Samuti nagu konisid või ahjutuhka ei tohiks kasutatud ilutulestikupatareisidki visata prügikasti, sest need võivad seal hiljem süttida. Foto: Ants Liigus

Viimaste päevade jooksul käisid päästjad kustutamas nii püroseadmest alguse saanud põlenguid jäätmetünnides kui süttinud posti. Peale selle kutsuti pritsimehed kahte kööki seal kõrbeva toitu tõttu.

Reedel kell 12.07 said päästjad väljakutse Põhja-Pärnumaa valda Metsavere külla, kus alajaamas oli põlema süttinud tugipost. Esmalt maandasid kohale saabunud elektrikud posti ja seejärel kustutasid päästjad põlengu.

1. jaanuari öösel põles Mai elurajoonis mitu prügikonteinerit.

Varahommikul kell 2 teavitati päästjaid põlevast paberi- ja papikonteinerist Mai tänaval. Päästjate hinnangul sai tuli suures maa-aluses prügikonteineris alguse sellesse visatud püroriista tõttu. Päästjad lasid mahuti vett täis ja põleng likvideeriti kell 2.21.

Kell 3.10 said päästjad taas teavituse põlevast prügikastist Mai tänaval. Samuti püroseadme tõttu süttinud prügikast kustutati mõne minutiga.

Püroriistast alguse saanud põlenguid oli aastavahetusel Eestis kokku 17.

Eile reageerisid päästjad kahel korral kõrbema läinud toidu tõttu tehtud väljakutsele. Päästjad eemaldasid nii Riia maanteel kui Väike-Jõe tänaval asuvas kodus kõrbema läinud toidu pliidilt ning tuulutasid ruumid.

Päästeamet tuletab meelde, et valmivat toitu ei tohi jätta järelevalveta, minnes ise magama või kodust ära. Pikemat valmimisaega nõudvate toitude valmistamisel on hea kasutada köögikella või taimerit, mis köögis toimuvat meelde tuletab ja kontrollima suunab. Pliidile või ahju valmima unustatud toit süttib ja võib põhjustada raskete tagajärgedega tulekahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles