Riik toetas Pärnumaa õpetajate ideid tuhandete eurodega

Helen Clark
, Reporter
Copy
Ühena Pärnumaa õpetajatest pälvis riikliku stipendiumi Vändra gümnaasiumi õpetaja Silja Enok.
Ühena Pärnumaa õpetajatest pälvis riikliku stipendiumi Vändra gümnaasiumi õpetaja Silja Enok. Foto: Urmas Luik

Haridus- ja teadusministeerium toetas tänavu stipendiumiga Eestis kokku viie õpetaja lennukaid ideid. On märkimisväärne, et kogunisti kaks haridusstipendiumi pälvinud õpetajast on pärit Pärnumaalt. 

Maksimaalse ehk 11 000 euro suuruse toetuse pälvis Pärnu Koidula gümnaasiumi informaatikaõpetaja Tiiu Leibur, kes plaanib õpetaja professionaalsuse enesehindamist ja kutse taotlemise protsessi toetava õpianalüütilise rakenduse luua.

8570eurose stipendiumiga toetatakse Vändra gümnaasiumi õpetajat Silja Enokit. Stipendium aitab Enokil luua õpetajatele ning koolijuhtidele esimese ja teise kooliastme majandusõpetuse õppematerjali ning metoodilise kursuse. 

Haridusstipendium on mõeldud selleks, et õpetajad saaksid võtta igapäevatööst vaba semestri enesetäiendamiseks ja haridusvaldkonna arendamiseks. 

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna sõnutsi valiti tänavuaastased stipendiaadid välja 23 kandidaadi hulgast. “Stipendiumi saamiseks esitatud taotlused näitavad Eesti õpetajate ja tugispetsialistide pühendumist ja soovi edendada Eesti haridusvaldkonda,” ütles minister.  

Riiklikule haridusstipendiumile saavad igal aastal kandideerida üldhariduskoolide, kutsekoolide ja lasteaedade õpetajad ning tugispetsialistid, kel on erialane kvalifikatsioon ja kes on töötanud oma ametikohal vähemalt viis aastat. Igal aastal antakse välja kuni viis stipendiumi, ühe stipendiumi suurus on kuni 11 000 eurot. 

Stipendiumi määramisel võetakse aluseks eelkõige haridusvaldkonna prioriteedid, varasem töökäik ja valmisolek end arendada ning stipendiumi toel loodava rakendatavus haridussüsteemis laiemalt. Haridusvaldkonna prioriteetsed teemad olid sel korral digipedagoogika rakendamine, õpikäsituse ja selle muutumise toetamine ning kaasava hariduse elluviimine. 

Esimesed riiklikud haridusstipendiumid anti välja 2018. aastal. Stipendiumide taotlemise konkurss kuulutatakse taas välja hiljemalt käesoleva aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles