Pärnu lennujaam ei tule talviste oludega toime ja ruhnlased jäävad eraldatusse (2)

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Kuna Pärnu lennujaam on avatud vaid argipäeviti ja personali napib, puudub lennujaamal võimekus teenindada lende väljaspool graafikut.
Kuna Pärnu lennujaam on avatud vaid argipäeviti ja personali napib, puudub lennujaamal võimekus teenindada lende väljaspool graafikut. Foto: Ants Liigus

Heitlike ja raskete ilmaolude tõttu on viimasel ajal ära jäänud mitu Pärnu–Ruhnu–Kuressaare lendu. Kuna Pärnu lennujaam on avatud vaid argipäeviti ja personali napib, puudub lennujaamal võimekus teenindada lende erandkorras.

Mandri ja saare vahet lennutab sõitjaid eralennufirma Diamond Sky OÜ üheksakohaline lühiliini reisilennuk Britten-Norman Islander. Ettevõtte tegevjuhi Madis Vanaselja sõnutsi sobib nii Ruhnu kui Pärnu lennuväli ainult visuaallennuks ehk nähtavuse suhtes kehtivad märksa suuremad piirangud kui tavapärastel kommertslendudel.

“Nähtavuspiirangute tõttu tuleb hoolikalt valida lennuilma, paratamatult tuleb ette hilinemisi ja on vaja nihutada lennuaegu päevade kaupa,” tõdes Vanaselja.

Tegevjuhi sõnutsi on ettevõte eelmistel hooaegadel teinud asenduslende nädalavahetuselgi ja suutnud peaaegu kõik ärajäänud lennud asendada. Remondi järel on suvepealinna lennujaam avatud aga ainult argipäeviti, mis tähendab, et kui mõni lend ära jääb, ei saa sõitjatele pakkuda asenduslendu nädalalõputi. Möödunud kuul jäi halbade ilmaolude tõttu ära kolm lendu, mida ei olnud võimalik asendada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles