Vändra ja Kaisma rahvas pääseb pealinna

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra kandi rahvas saab edaspidi otse Tallinnasse sõita kaks korda päevas käivate AS Sebe bussidega. Pildis Sebe buss Pärnu bussijaamas.
Vändra kandi rahvas saab edaspidi otse Tallinnasse sõita kaks korda päevas käivate AS Sebe bussidega. Pildis Sebe buss Pärnu bussijaamas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maavanem Toomas Kivimägi ja AS Sebe juhatuse esimees Hugo Osula kirjutasid täna alla kaugliiniveo avaliku teenindamise lepingule, mis tähendab, et Vändra ja Kaisma kandi rahvale jääb võimalus sõita kodukohast otse riigi pealinna ja seda kaks korda päevas.


Pärnu maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu rääkis, et kaugliiniveo teenindamise  avalikul konkursil osales kuus pakkujat ja soodsaima pakkumuse tegi AS Sebe, mis hakkab 1. veebruarist teenindama liini number 735 Vändra-Järvakandi-Tallinn.



Senini teenindas kaugliini AS Taisto Transport, mis sõitis Suure-Jaanist Vändra kaudu Tallinna ja tagasi. Kolm kuud tagasi teavitas vedajafirma maavalitsust sellest, et lõpetab 31. jaanuarist kõnealuse kommertsliini teenindamise.



“See tähendas, et Pärnumaa kirdeosa elanikud oleksid jäänud võimaluseta sõita otse Tallinna,” ütles  Avo Rahu.    



AS Sebe kaugbussiliini buss väljub Vändrast iga päev Tallinna kell 6.15 ja kell 16.05 ning tuleb pealinnast tagasi kell 13.15 ja kell 19.30.



Maavalitsuse sekkumise järel jäi alles AS GoBusi teenindada olnud liin number 347, mis ühendab Vändrat Tartuga. Uuest aastast vahetus vedaja ja seda, Vändra kanti Emajõe linnaga ühendavat ainsat bussiliini teenindab AS Mulgi Reisid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles