Iseseisvuse väljakul toimub meeleavaldus Ukraina toetuseks ja sõja vastu

Pärnu Postimees
Copy
Eesti ja Ukraina lipp kätega moodustatud südames.
Eesti ja Ukraina lipp kätega moodustatud südames. Foto: Marko Saarm

Laupäeval, 26. veebruaril kell 15 toimub Pärnus Iseseisvuse väljakul meeleavaldus, et näidata üles toetust Ukraina rahvale ja mõista otsustavalt hukka Venemaa alustatud sõda. Samal ajal avaldatakse meelt Kihnu saarelgi.

Platsil olevalt ekraanilt saab jälgida samal ajal Tallinnas toimuvat meeleavaldust ja kuulata Eesti Vabariigi presidendi Alar Karise kõnet.

Meeleavalduse korraldavad Karmen Vesselov, Annely Akkermann ja Imbi Reiväli. 

Vesselovi sõnutsi tuli idee korraldada Pärnus meeleavaldus Ukraina toetuseks täna pärastlõunal ja Pärnu linnavalitsuse ja politseiga õnnestus see kiiresti kooskõlastada. 

“Homme on samasugune meeleavaldus Tallinnaski. Kuna kõigil soovijatel pole võimalik Tallinnasse sõita, tuli idee teha samasugune üritus Pärnuski,” ütles Vesselov.

“Esimest korda pärast 1945. aastat on Euroopas käimas suur sõda. Peame ühte hoidma vabadusevaenuliku putinistliku režiimiga silmitsi seistes,” seisab ürituse korraldajate üleskutses. “Seisame vankumatult meie sõbra – vaba ja iseseisva Ukraina kõrval tema ajaloo ühel keerulisemal hetkel. Aitame teda kõigega, millega vähegi suudame. Palume Eesti valitsusel, Euroopa Liidul ja NATO-l kasutada kõik oma võimalusi Ukraina vastupanuvõime toetamiseks, et nad suudaksid agressori tõrjuda.”

Meeleavaldusest osavõtjatel palutakse kaasa võtta Eesti ja Ukraina lipud ja plakatid.

Ukrainat toetatakse mõtetes ja sõnades Kihnuski.
Ukrainat toetatakse mõtetes ja sõnades Kihnuski. Foto: Erakogu

Ebaõigluse ja vabaduse vägivaldse võtmise vastu avaldatakse samal ajal meelt ka Kihnu saarel, kus kogunetakse muuseumi juures.

“Võtame selle aja, et toetada Ukrainat oma mõtteis ja sõnades. See on vähim, mida teha saame. Kes saab, võtkem kaasa plakateid ja muud olulisi sõnumeid kandvaid vahendeid,” teatasid üristuse korraldajad Inger Lilles-Nestor ja Egon Vohu.

Tallinna meeleavalduse korraldavad kõik Eesti ukrainlaste organisatsioonid ja arvukad Eesti kodanikuühendused. Miitingul kõneleb president Alar Karis. Lühikese muusikakavaga esinevad Ruslan Trochynskyi ja Eesti esindaja tänavusel Eurovisioonil Stefan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles