Riik plaanib luua Pärnusse Ukraina sõjapõgenike tugikeskuse

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Sõjapõgenikud ületamas Ukraina–Poola piiri.
Sõjapõgenikud ületamas Ukraina–Poola piiri. Foto: Ain Liiva

Kui seni on enamikku Ukrainast Eestisse saabujaid ees oodanud sugulased või sõbrad ja ühegi kontaktita tulijaid on olnud mõni, siis nii see ilmselt ei jää. Sotsiaalkindlustusamet, mis koordineerib Ukrainast sõja eest pagevate inimeste majutamist, korraldas riigihanke, leidmaks põgenikele öömaja Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Virumaal.

Kui Tallinnas oli juba pühapäevaks olemas hotell, kuhu inimesi majutada, mujal Eestis ametil kindlat koostööpartnerit veel pole. Plaan on sama moodi nagu Tallinnas tekitada tugimajutusasutused Tartusse, Pärnusse ja Virumaale.

Sotsiaalkindlustusameti peadirektori Indrek Holsti jutu järgi toimus raamhange üle regioonide ja oma pakkumise pani teele 47 ettevõtet.

“Praegu toimub nende menetlemine, kas nad vastavad tingimustele. Sellepärast ei tea me veel voodikohtade arvu ühes või teises regioonis,” rääkis Holst täna hommikul sotsiaalministeeriumi pressikonverentsil.

“Teeme kõik, et sõja eest põgenevad inimesed saaksid siin parima vastuvõtu osaliseks. Et ükski inimene ei jääks tänavale,” toonitas Holst ja lisas, et see lühiajaline lahendus peab aitama põgenikel edasi liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles