Inimesed uurivad riigiinfo telefonil, kus asuvad siinsed pommivarjendid (2)

Pärnu Postimees
Copy
Ukraina sõja puhkemise järel uuritakse riigiinfo telefonil 1247 iga päev siinsete pommivarjendite kohta. 
Ukraina sõja puhkemise järel uuritakse riigiinfo telefonil 1247 iga päev siinsete pommivarjendite kohta. Foto: Sander Ilvest

Venemaa sõjalise sissetungi järel Ukrainasse uuritakse riigiinfo telefonil 1247 järjest sagedamini, kus asuvad siinsed pommivarjendid ja kas Eestis häiresignaalid töötavad.

Häirekeskuse 1247 teenuse eksperdi Keidi Küti sõnutsi kuulab kõne vastu võtnud operaator helistajad ära ja mõtleb aktiivselt kaasa. “Iga päev uurivad nii eesti kui vene keelt kõnelevad inimesed Eestis asuvate varjendite kohta,” lausus ta.

Küti jutu järgi on helistajatel ka sõjateemalisi küsimusi. “Uuritakse sõja mõju kohta Eestile kitsamalt, näiteks: kas meil on oodata rünnakuid. Aga ka laiemalt, näiteks: kas tuumapommi ohu korral tuleks koju joodi varuda,” seletas ta. “Kogu eelneva info saamiseks peakski helistama riigiinfo telefonil 1247. Teeme koostööd väga paljude asutustega, et tegemist oleks kõige värskema kinnitatud infoga.”

Kütt märkis, et riigiinfo telefoni 1247 eesmärk on muu hulgas anda teavet julgeoleku teemadel. 1247 operaatorid toetavad ühelt poolt Ukraina sõjapõgenikke, aga järjest suurem roll on Eesti elanike toetamiselgi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles