Koduotsijad ⟩ Kodu otsivad kollilaadne poiss ja tüdruk

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Varjupaigas ootab oma kodu Emanuel, kes on kastreeritud ja kiibitud.
Varjupaigas ootab oma kodu Emanuel, kes on kastreeritud ja kiibitud. Foto: Pärnu kodutute loomade varjupaik

Pärnu kodutute loomade varjupaigas ootavad oma kodu kollilaadsed koerad Michaela ja Emanuel. Üle poole aasta varjupaigas kosunud ja sotsialiseerumist harjutanud kutsad on veebruarist avatud kodupakkumistele.

Michaela on sõbralik ja tagasihoidlik noor emane koer. Emanuel aga parimas eas isane koer, kel uute inimestega tutvumiseks ja kohanemiseks läheb aega.

Mõlemad kutsad saabusid pelgupaika mullu augustis, kui põllumajandus- ja toiduamet võõrandas Viluveres Andu-Papi talust üle 30 koera, kuna loomadel polnud sobivaid pidamistingimusi. 

Kui enamik toona võõrandatud koertest on oma armastavad kodud juba leidnud, vajas see duo aega, et selgeks õppida rihmas käimine ja usaldus. Vilu­vere koertele on parim kodu kindla aiaga maja, kus muretult ringi joosta.

Sõbralikul Michaelal on suurest õnnest puudu isklik jalutaja ja päris oma kodu.
Sõbralikul Michaelal on suurest õnnest puudu isklik jalutaja ja päris oma kodu. Foto: Pärnu kodutute loomade varjupaik

Mõlemad neljajalgsed on kiibitud, vaktsineeritud, steriliseeritud-kastreeritud ja saanud korduvalt parasiiditõrjeid.

Michaela ja Emanueliga saab tutvust sobitada Pärnu varjupaigas, lisainfot võib küsida meilil parnu@varjupaik.ee ja telefonitsi 524 6705.

Põhja-Pärnumaal Viluvere külas võõrandati omanikult koerakari tänu tähelepanelikule loomasõbrale, kes kutsade elamistingimuste pärast muret tundis ning põllumajandus- ja toiduametile (PTA) sellest teada andis. Kui ametnikud koos varjupaigatöötajatega viidatud elamisse jõudsid, avanes seal kurb pilt: kõik kohad olid kaetud mustuse ja roojaga, toad olid kottpimedad, koerad segaduses ja ärevil. PTA võõrandas loomad ja nad viidi Pärnu loomade varjupaika.

Borderkollilaadseid koeri müügi eesmärgil paljundanud omanik pakkus heausksetele ostjatele kutsikaid teraapiakoerte pähe. Lugege tema ja teiste koerte päästmise lugu siit ja siit.

Inge Pullati kutsikate müügikuulutus Facebookis, kus müügiks pakutakse puhtatõulisi paberiteta loomi – ilma tõutunnistuseta loomad ei ole aga tõuloomad, vaid krantsid ehk tõulaadsed.
Inge Pullati kutsikate müügikuulutus Facebookis, kus müügiks pakutakse puhtatõulisi paberiteta loomi – ilma tõutunnistuseta loomad ei ole aga tõuloomad, vaid krantsid ehk tõulaadsed. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles