Sõjapõgenikud vajavad enim kohvreid, potte-panne ja kevadrõivaid

Sirle Matt
, reporter
Copy
Praegused Lai 10 ruumid Pärnus on nii kitsad, et hädasti oleks vaja avaramat kohta.
Praegused Lai 10 ruumid Pärnus on nii kitsad, et hädasti oleks vaja avaramat kohta. Foto: Urmas Luik

Algul lasterikaste perede abistamiseks mõeldud kaubatoast Pärnus Lai 10 hoovis on kujunenud koht, mis varustab Ukraina sõja eest pagenuid esmavajaliku – rõivaste, jalanõude, köögitarvetega. Asjad on annetanud lahked inimesed ja ettevõtted.

Kolmapäeva hommikul kell kümme on kolm tibatillukest ruumi sedavõrd pungil nii kaupa kui abivajajaid, et liikuma mahub, külg ees. Paar väikest last puhkevad kitsikuses nutma. Vanem naine pöördub mittetulundusühingu Pärnumaa Lasterikkad esindaja Ilona Palmsaare poole, näitab kaasa võetud oksakest ja avaldab oma soovi kehvas vene keeles. Palmsaar ega sealsamas seisev ajakirjanik ei mõista teda. Võib vaid aru saada, et ta otsib midagi oma lapselapsele. Kohe kutsutakse vabatahtlik abistaja, kel vene keel paremini suus. Selgub, et naine otsib tütretütrele oksa mõõdus jalatseid.

Zaporižjjast pärit Viktoria, kes 1. maini elab veel hotellis, vajab potte-panne, põhjusel, et juba on leitud koht, kuhu edasi kolida, ja kastruleid läheb tarvis, kui ise süüa valmistada. Sel päeval võttis ta kaubatoast nõusid ja riideid viieaastasele lapselapsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles