Vändrast väljuval bussiliinil tehakse väike muudatus

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Bussifirmad nõuavad valitsuselt kahju hüvitamist
Bussifirmad nõuavad valitsuselt kahju hüvitamist Foto: Urmas Luik

Vändra–Järvakandi–Rapla–Tallinn bussiliin number 335, kust aasta alguses eemaldati bussijuhtide koormuse kergendamiseks ülivähese nõudlusega Raplamaa Männiku peatuse kõrvalsõit, koormab jätkuvalt juhte, mistõttu Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) teeb 20. maist liinil väikese muudatuse.

Nimelt on liin 335 varahommikusel reisil osutunud ülipopulaarseks Järvakandi–Rapla ­lõigul, kus Järvakandi peatusest astub bussi korraga 15–20 sõitjat. Nii on piletimüük aeganõudev ja buss ei suuda peatusest väljuda õigel ajal.

Et olukorda lahendada, kiirendas PÜTK mainitud liinil graafikut Vändrast Järvakandini, kus bussis veel vähe sõitjaid ja sõidukiirus seda lubab. “Sellega väikese kiirendamisega Aluste–Kergu lõigul saavutame Järvakandis paar minutit lisaaega piletimüügiks,” selgitas PÜTKi vanemlogistik Avo Rahu.

Kuna 335. liinil on kohustuslik kohtumine, et istuda ümber Linnamaa peatuses maabussile nr 97 Kõnnuveski–Kaisma–Vändra, muudeti 97. liini graafik samuti varasemaks. “Viimasena mainitud bussiga sõidavad ka lapsed kooli. Seega peavad õpilased nimetatud muudatuste tagajärjel kaks minutit varem ärkama,” nentis Rahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles