Kesklinna silda kaunistab jõevaatega seinamaal

PP
Copy
Kunstnikul kulus 25ruutmeetrise seinamaalingu tegemiseks kolm päeva.
Kunstnikul kulus 25ruutmeetrise seinamaalingu tegemiseks kolm päeva. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnu tänavakunstnikul Kryptikul valmis linnavalitsusest Kesklinna sillale tellitud pikk horisontaalne seinamaal, mis on tehtud vana foto järgi.

Omaaegsel ülesvõttel oli vaade (tõenäoliselt Pärnu) jõele ja nüüd kaunistab see pilt Kesklinna silla sadamapoolset külge.

Kunstnikul kulus 25ruutmeetrise seinamaalingu tegemiseks kolm päeva.

“Mulle oli see väga huvitav töö,” rääkis Kryptik, kodanikunimega Kristjan Tamm. “Tavaliselt loome me eri varjundeid väga paljude toonidega, aga nüüd pidin samasuguse efekti tekitama vaid kahe värvi – musta ja valgega."

Olgugi Kesklinna sild ühes lähiümbrusega üks Pärnu tihedama autoliiklusega piirkondi ja rattureid-jalakäijaidki saalib siin palju, ei häirinud nad tänavakunstniku tööd. “Mulle tundus, et möödujad väga ei märganudki minu toimetamist,” arvas Kryptik.

Mulle oli see väga huvitav töö.

Kryptik, tänavakunstnik

Pärnu linnakujunduse spetsialisti Janno Poopuu sõnutsi ei pruugi vast valminud seinamaal Kesklinna sillal jääda viimaseks ja võimaluse kasutada silda lõuendina saab veel mõni tänavakunstnik.

“Sillal võiks olla seinamaali kujul meenutus ajaloolisest Suursillast oma uhkete kaartega,” avaldas Poopuu arvamust.

Keskuslinna ja osavaldade elanikel ning asutustel-ettevõtetelgi on võimalik ilmestada oma hoonete fassaade. Majadele seinamaalingute ehk muraalmaalide tegemist toetab Pärnu linn kampaaniaga “Värvid linna!”, hüvitades hoone omanikule osaliselt värviostukulud.

Poopuu ütlust mööda on talle teada juba vähemalt üks kortermaja ja eramu, mille fassaadile kaaluvad omanikud tänavakunstnikult seinamaalingu tellimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles