Metsapoole põhikooli võimla on avamiseks valmis

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapoole põhikooli uus võimla avatakse kolmapäeval. Pildil on võimla veel ehitusjärgus.
Metsapoole põhikooli uus võimla avatakse kolmapäeval. Pildil on võimla veel ehitusjärgus. Foto: Ants Liigus

Kolmapäeval avatakse pidulikult Pärnumaal Metsapoole põhikooli uus võimla. Mitmeotstarbeline ehitis on valminud Euroopa regionaalarengu fondi kaasrahastamisel ning lahendab korraga kooliperet palju aastaid vaevanud mitu muret.

Arhitekt Ott Ojamaa ja projekteerija Elar Lombi kavandatud ning AS YIT Ehituse projektijuhi Alar Saariku ja objektijuht Allan Kaldmaa juhtimisel ehitatud hoone sisaldab peale spordisaali tööõpetuse klassiruume, nüüdisaegset koolikööki, arvutiklassi, jõusaali, kooliraamatukogu ning algklasside ruume, teatas Häädemeeste abivallavanem Toomas Abel.

Aastakümneid oodatud koolivõimla on seega lahendanud ühe hoobiga seni äärmiselt halvas olukorras olnud tööõpetuse ja kooliköögi ruumiprobleemid. Maja on välisilmelt nüüdisaegne, olemasoleva vana koolihoone stiili arvestav ning  sisekujunduselt värviküllane ja suhteliselt vähest ruumi otstarbekalt jaotav.

Arvestades põhikooli säilimisega selles pealinnast kaugel asuvas maanurgas veel pikki aastaid, on raha kulutatud kindlasti õiges kohas. Võimla ehitamise eel lammutati kuuekümnendatel ehitatud ja ajale jalgu jäänud algklasside ja söökla hoone.

Tegemist on Häädemeeste valla seni suurima investeeringuga ning moodsaima sisustusega hoonega, mis on peale Metsapoole põhikooli õpilaste ja õpetajate avatud teistele valla lõunaosa riigipiiri äärsete külade elanikele.  

Projekti eelarvest 1,19 miljonit eurot katab Euroopa regionaalarengu fondist rahastatav kohalike avalike teenuste arendamise meede. Meetme elluviijateks on siseministeerium ja EAS. Häädemeeste valla omaosalus moodustab ligikaudu 260 000 eurot.  

Häädemeeste valla teatel jääb viimastel aastatel küll oluliselt vähenenud õpilaste arv lähiaastatel stabiilseks ja kindlustab hoone sihipärase kasutamise.

Arvestades Metsapoole tuntust endisaegse laagripaigana, võib nüüd oodata noorte-, laste- ja spordilaagrite korraldamise huvi kasvu.

Õppetööga on uues hoones kavas alustada märtsi viimasel nädalal, õppeaasta viimase veerandi esimesel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles