Rannaratastoolid jõudsid plaažile

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna spetsialist Iris Ruut (vasakul) seadis täna ühes rannastaadioni töötajatega rannaratastoolid töökorda.
Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna spetsialist Iris Ruut (vasakul) seadis täna ühes rannastaadioni töötajatega rannaratastoolid töökorda. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Rannastaadionilt saab hakata laenutama mullu projekti “Nature access to all” kaudu muretsetud, just rannas liikumiseks ja vetteminekuks mõeldud ratastoole.

Täna pärastlõunal toimetas Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna spetsialist Iris Ruut kaks rannaratastooli staadionile, et koos spordihoone esindajatega abivahendite tehnilised iseärasused üle vaadata ja homsest riistapuud huvilistele kättesaadavaks teha.

Rannaratastoolil on suured täispuhutavad rattad, mida on kerge kuiva liiva sees lükata, ja sellega on võimalik merregi minna, et liikumisprobleemiga inimene saaks vett tunnetada.

Ruudu jutu järgi lootis linnavalitsus, et rannaratastoole oleks võimalik laenutada liiva piiril, paraku ei õnnestunud leida ühtegi ettevõtjat, kes olnuks selle teenuse pakkumisest huvitatud.

“Rannastaadion oli lähim võimalik punkt,” selgitas Ruut laenutuskoha valikut. “Sealt ei tohiks olla probleemi jõuda rannaratastooliga randa.”

Pärnumaa invaühingu juhatuse liige Aili Kivisiku sõnutsi on rannaratastoolide pakkumine liikumispuudega inimestele kindlasti vajalik teenus, aga ta arvas, et teekond randa pole kõige lihtsamate killast.

Kivisiku jutu järgi käisid invaühingu esindajad läbi eri teekonnad staadionilt mere äärde ja märkasid mitut võimalikku komistuskivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles