Metsapoolel avati kaua oodatud võimla

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapoole lastel on nüüd kõik olemas: uus köök ja söökla, pallimängu- ja jõusaal, normaalsete tingimustega kokanduse ja tööõpetuse ruumid.
Metsapoole lastel on nüüd kõik olemas: uus köök ja söökla, pallimängu- ja jõusaal, normaalsete tingimustega kokanduse ja tööõpetuse ruumid. Foto: Urmas Luik

Metsapoolel avati eile pidulikult võimla ühes söökla, tööõpetuse, kokanduse, arvuti- ja algklasside, raamatukogu ja jõusaaliga, uue kompleksi kõrval asuv vana koolimaja näib üsna tilluke.

Lindi läbilõikamiseks rivistas Metsapoole põhikooli direktor Esta Vesik võimlapõrandale üles nii regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri, Pärnu maavanema Andres Metsoja kui vallavolikogu esimehe Toomas Troska, et vast valminud saalis korraldada esimene spordivõistlus. Regionaalministri ülesandeks jäi stardihüüd ja ülejäänud kaks hoidsid saali teises otsas linti.

Punase joone tagant startisid kõrvuti lindi poole 3. klassi õpilane Ragnar Vaher ja täismeheeas vilistlane Vahur Keskküla, kes koolis käis 30 aastat tagasi. Koolijuht tõdes, et juba toona kõneldi spordihoone ehitamise vajadusest.

Häädemeeste vallavanem Urmas Aava lausus, et tahaks neid sõnu karjuda, kuid ütles siiski vaikselt “Ära tegime!” ja “Uskumatu!”.

“Vaatamata paljudele kahtlustele ja repliikidele, et Häädemeeste vald oma raske finantsmajandusliku olukorraga ei suuda seda ja napib oskust, jõudu ja tahet, olgem ausad. Need lapsed, kes siin istuvad, väärivad seda ja lapsevanemad, kes on siin koolis käinud, on seda kaua oodanud,” mainis vallajuht.

Vahepealseil aastail on suureks sportlaseks sirgunud Metsapoole kooli üks vilistlasi Kein Einaste, kellele kohalikud tiitlivõistlustel kaasa elavad. “Usun, et praegused väiksed poisid ja tüdrukud saavad neis tingimustes hoogu juurde, sest eespool on juba mehi,” kostis vallavanem.

Aava märkis, et järgmisel aastal saab Metsapoole kool 160aastaseks ja uus kompleks on sel puhul vääriline kingitus. Päeva ilmestas kooli õpilaste kontsert.

Kein Einaste isa Heino Einaste, kes on Metsapoolel mitme aine, sealhulgas poiste tööõpetuse õpetaja, kinnitas, et uus ja varasemast oluliselt parem on klassi sisustuski. Mitmeotstarbeline ehitis valmis Euroopa regionaalarengu fondi toel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles