Metsapoole kool sai aastakümneid oodatud võimlahoone

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapoole põhikooli uus võimla.
Metsapoole põhikooli uus võimla. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Metsapoole kool Pärnumaal Häädemeeste vallas sai võimlahoone, mida on oodatud aastakümneid, samas on kooli õpilaste arv pidevalt vähenenud.

Kui mingit paika üldse ääremaaks nimetada, siis Metsapoole küla Häädemeeste valla servas, paari-kolme kilomeetri kaugusel Läti piirist on seda kindlasti. Näiteks mobiililevi käiakse siin õues otsimas ja tihtipeale on see hoopis Läti masti signaal, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Investeering sellisesse paika on kindlasti regionaalpoliitika. Metsapoolel on haridust antud 160 aastat, nüüd valminud võimlahoonesse mahuvad veel tööõpetuse klassiruumid, kooliköök, arvutiklass, jõusaal, kooliraamatukogu ja algklasside klassiruumid. 1,2 miljonit eurot tuli Euroopa Regionaalarengu Fondist, valla omaosalus oli 260 000.

Põhikoolis on 51 õpilast, kümne aasta eest oli neid 146. Drastiline vähenemine siiski ei tähenda, et kool päris ära kaob, arvas Häädemeeste vallavanem Urmas Aava.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles