Jõõprelasi vaevab haisva kraanivee mure. Juba aastaid (1)

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Jõõprelaste kraanivesi on kord hea, kord halb. Pärnu Vesi ütleb, et proovid on korras. 
Jõõprelaste kraanivesi on kord hea, kord halb. Pärnu Vesi ütleb, et proovid on korras. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linna Jõõpre külaseltsi Facebooki jaanipäevajärgsete postituste sisuks on ühisvesi, mida ei saa juua ega ennast sellega pesta, mis haiseb, nagu oleks köögis mädamuna, ning tekitab klaasipõhja sette. Üle 20 kommentaari, sealhulgas külaseltsi liidri Kadi Rästase arvamus, et ligemale sajast tarbijast ei maksa keegi AS Pärnu Veele arveid enne, kui jõõprelaste toruvesi on korras.

"Ma ei saa teha toitu kraaniveega sellepärast, et see vesi vahutab ja mingi ollus on sees, ostan poest vett viieliitriste pudelitega, et suppi või kartuleid keeta, see vee ostmine toidu tegemiseks ja joomiseks on täiendav kulu,” räägib Looga tänava kortermaja elanik Riina Martinson. “Pärnu Vesi ütleb, et nende võetud proovid on korras, äkki oleks vaja leida sõltumatu labor, kuhu meie veeproovid viia. Kuidagi peab ju lahenduse leidma, nii ei saa enam elada.”

Martinsoni sõnade kohaselt on elanikud kodus veeproove võtnud, kirjutanud pudelitele kuupäeva, kellaaja, maja ja korteri numbri ning kohaliku koolijuhataja ja kogukonna eestkõneleja Mati Suti kaudu AS Pärnu Vee akrediteeritud laborisse saatnud, sealsamas laseb ettevõte analüüsida ka enda võetud proove ning nende järgi pole paanikaks põhjust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles