Rai Pärnu rannas? Ekspert ei kinnita ega lükka ümber (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pole selge, kas Pärnus Mai rannas esmaspäeva hommikupoolikul madalas vees pildile jäänud elukas on ehtne rai või mulaaž.
Pole selge, kas Pärnus Mai rannas esmaspäeva hommikupoolikul madalas vees pildile jäänud elukas on ehtne rai või mulaaž. Foto: Marika Üpraus

Esmapäeva hommikul koeraga Pärnus Mai randa jalutama läinud Marika Üpraus ei uskunud oma silmi, kui märkas kalda lähedal madalas vees lapikut pika sabaga kala, mis nägi välja rai mis rai.

Esiti mõtles naine, et tegemist on elutruu kummimänguasjaga, aga mehe käelaba suurune olend lükkas selle mõtte kohe ümber: olend muutis tema jutu järgi värvi ja avas silmadki.

“Alguses mõtlesin, et see on mänguasi, aga lapsed tavaliselt selles kohas ei mängi, vaid kaugemal,” rääkis Üpraus, kelle sõnutsi oli kala algul kollakas, aga hakkas siis värvi muutma ja võttis roheka jume. “Algul olid ta silmad kinni ja justkui nööpnõelad, siis tegi ta need lahti.”

Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi ihtüoloog Heli Shpilev ei söandanud Üprausi avaldatud piltide järgi kinnitada, et tegemist oli ehtsa raiga, aga tema jutu järgi ei saa seda ka välistada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles