Galerii ⟩ “See ei ole Hollywood”: Kogemusteta naistele anti metsas kätte relvad ja lõhkekehad

Copy

Sel nädalavahetusel kogunes üle 100 naise Pärnumaale Kõveri külla, et võtta osa kaks päeva kestnud Naiskodukaitse (NKK) korraldatud ohutushoiulaagrist “Ole valmis!”.

Juba neljandat aastat toimuva laagri eesmärk oli tõsta inimeste teadlikkust ja valmisolekut eri kriisiolukordadeks. Iga laagris läbitud teema juures said osalejad käed külge panna ja kõike ise proovida. Näiteks harjutati esmaabi andmist, kustutati tuld ja õpiti metsas hakkamasaamist. Veel võisid osalejad piiluda militaarmaailma ehk end maskeerida, proovida, kuidas sõdurid metsas ise süüa teevad, koolitada end sidepidamises, püssi lasta ja ööbida sõduritelgis.

MTÜ Aitan Kaitsta eestvedamisel said naised anda oma panuse Ukraina aitamiseks varjevõrkude punumisega. 

Seejuures oli laager mõeldud just organisatsooni mittekuuluvatele inimestele. “See on nagu selline nuusutamine – saad teada, kui vähe sa tegelikult tead ja tekib isu juurde õppida,” rääkis NKK arendusspetsialist Elisa Jakson.

Laagrisse oli tulnud ka Uulu põhikooli direktor Egle Rumberg. Ta rääkis, et oli lapsena kodutütar ja gümnaasiumis läbis kohustusliku riigikaitselaagri. “Pea 14 aastat olen mõelnud, et võiks Naiskodukaitsega liituda, aga ei ole selleni jõudnud,” avaldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles