Kahest rahvusvahelisest lennuliinist osutus edukaks üks

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
5. mail tervitati Pärnu lennujaamas pärast pikki aastaid esimest rahvusvahelist liinilendu Helsingist.
5. mail tervitati Pärnu lennujaamas pärast pikki aastaid esimest rahvusvahelist liinilendu Helsingist. Foto: Eero Vabamägi/Pärnu Postimees

Selle hooaja viimane rahvusvaheline lend Pärnu lennujaamast väljus möödunud pühapäeval. Kokku kasutas suvel võimalust lennata suvepealinnast Helsingisse või Stockholmi ligemale 2000 inimest.

“Kuigi liinide teenindamise aeg oli küll lühike, andis suvi hea kogemuse nii meile kui lennufirmadele,” märkis AS Tallinna Lennujaama juhatuse liige Eero Pärgmäe.

Kahest regulaarliinist läks paremini Pärnu–Helsingi omal, mis võeti hästi vastu nii kohalike kui soomlaste seas. Lennud toimusid 5. maist 21. augustini ja sel perioodil lendas 1404 reisijat. Kui lendude keskmine täitumus oli 53, siis juulis koguni 76 protsenti.

25. juunil sai Pärnu lennuühenduse Rootsi pealinnaga, kuhu siit oli võimalik lennata 16. augustini. Seda varianti kasutas 344 reisijat ja keskmiselt oli välja müüdud 17 protsenti kohtadest. 

AS Estonia SPA Hotelsi juhataja ja Pärnu lennuliinide nimel kõvasti lobitööd teinud Andrus Aljase sõnutsi võib lõppenud hooajaga kokkuvõttes rahule jääda. “Helsingi liini tulemusega saab küll rahul olla, umbes selliseid numbreid me püüdma läksimegi,” avaldas Aljas, kelle sõnade järgi mõjutasid reisijate hulka veel kevadel möllanud koroonaviirus ja sõda Ukrainas.

Rootsi puhul osutusid numbrid kehvemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles